Evenimente de neratat astăzi în Bucureşti

CINEMA

De azi până pe 31 iulie, în încheierea actualei stagiuni, Cinemateca Română, în parteneriat cu Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor, organizează, la Sala Eforie, „Săptămâna Filmului Românesc despre Marele Război”, proiecţiile de filme din cadrul acestei retrospective fiind însoţite de expoziţia de fotografii „Pe urmele eroilor din Primul Război Mondial”, deschisă în foaierul Cinematecii Eforie. Astă-seară, de la ora 19, rulează filmul de deschidere al evenimentului: „Pădurea spânzuraţilor”, adaptare după romanul omonim scris de Liviu Rebreanu realizată de Liviu Ciulei, care a primit premiul pentru regie la Cannes, având în distribuţie pe Victor Rebengiuc, Ştefan Ciubotăraşu, Ana Széles, Gina Patrichi, Emil Botta, Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, György Kovács, András Csiky.

La Grădina cu filme a Creart, de la ora 21 este programat documentarul biografic „Senna” de Asif Kapadia, ce prezintă imagini inedite din ultimii ani ai vieţii lui Ayrton Senna şi interviuri cu foştii săi rivali şi prieteni din lumea Formulei 1.

La sediul Fundaţiei Roma Education Fund din Str. Vaselor nr. 60, în cadrul campaniei „Ţară, Ţară … Vrem Copii Educaţi!”, de la ora 16 are loc vizionarea filmului documentar „Valea Plângerii”, realizat de Mihai Andrei Leaha, Iulia Hossu şi Andrei Crişan.

EXPOZIŢIE

La Metropolis Center, de la ora 18.30’ are loc vernisajul expoziţiei de grup „Mystic Garden” a celei de-a treia ediţii a Salonului de vară, care cuprinde lucrări de artă diverse: pictură, grafică, textile. Expoziţia, ce prezintă o lume imaginară, de vacanţă, acolo unde misticul se întrepătrunde cu natura, poate fi vizitată până pe 22 septembrie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.