Un campion cu totul special – Leon Rotman

Leon Rotman este considerat deschizător de drumuri pe apele de aur ale canoei tricolore. El are şi în continuare acea forţă care l-a ajutat să treacă peste toate greutăţile şi să urce de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului olimpic.

Este plin de energie si etalează o memorie incredibilă. Amintirile sale din anii tinereţii sunt atât de vii de parcă totul s-ar fi petrecut ieri. Toate personajele desprinse din albumul său poartă nume concrete, clare, neatinse de patina timpului şi a uitării.

Leon Rotman este un campion cu totul special şi pentru faptul că a decis să rămână în România, deşi aproape toată familia sa a emigrat în Israel, înainte de 1989.

A făcut în paralel sport şi cazangerie. Muncă grea, şi într-o parte, şi în cealaltă.

După ce a cucerit primul titlu naţional a fost convocat la lotul olimpic care se antrena la Snagov. Din acel moment a început drumul spre Melbourne.

La 22 de ani, în 1956, a participat la Jocurile Olimpice de la Melbourne din postura de favorit la o medalie. Adversarii au făcut tot posibilul pentru a-i fi refuzată barca, pe motiv că nu ar fi corespunzătoare. A luat alta, pe care a fost nevoit să o ajusteze cu fierăstrăul.

Citeste AICI intreaga poveste lui Leon Rotman

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.