Germania intenționeză să schimbe legile privind vânzarea de arme

Sursa foto: bloknot.ru

Oficialii germani cer ca legile privind vânzările de arme să fie atent analizate.

Vicecancelarul și ministrul de interne au lansat un apel la consolidarea controlului asupra vânzărilor de arme în Germania după atacul armat de vineri de la Munchen.

Autoritățile investighează cum germano-iranianul a putut avea acces la o armă, în ciuda faptului că avea probleme psihologice semnificative.

Ministrul german de interne Thomas de Maiziere susține că intenționează să revizuiască legile privind vânzarea armelor după atacul armat de vineri și să le amelioreze unde este necesar.

El a mai spus că legile privind comercializarea armelor sunt și în prezent foarte stricte și a precizat că este foarte important să se înțeleagă cum atacatorul a putut avea acces la pistolul pe care l-a folosit.

Acesta a mai precizat că și la nivel european sunt dezbătute linii directoare privind controlul vânzărilor de arme.

Tânărul a deschis focul în apropierea unui centru comercial aglomerat vineri seară, omorând nouă oameni și rănind alți 35 , iar apoi s-a sinucis când poliția s-a apropiat de el.

Atacul armat de la Munchen a fost cel de al treilea act de violență împotriva civililor din Europa de Vest și cel de al doilea în sudul Germaniei din ultimele opt zile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.