Octavian Bellu, antrenorul cu 300 de medalii în gimnastica românească

Considerat de mulți specialiști ca fiind cel mai mare antrenor pe care l-a avut gimnastica românească, Octavian Bellu s-a născut în Ploiești în 1951, un an în care majoritatea medaliilor cunoscute în România erau doar cele jubiliare sau comemorative.

Încă din tinerețe, opțiunea pentru un drum al sportului a fost clară pentru viitorul descoperitor de talente astfel că timp de peste 10 ani Octavian Bellu a practicat volei, baschet și gimnastică la un nivel pe care mereu a dorit să-l îndrepte către marea performanță. Și a reușit acest lucru, dar într-un mod cu totul paradoxal, considerând că a-i învăța pe alții să câștige este un lucru mult mai important decât cariera sa sportivă.

S-a pregatit în mod special pentru antrenorat, a învățat, a studiat toate tipurile de metodologii pe care le abordează un antrenor și a adăugat peste toate talentul său nativ și personalitatea sa aparte.

Iar rezultatele nu au întârziat să apară. Ajuns în mod firesc antrenorul lotului național de gimnastică feminină, Octavian Bellu a început să aducă României, prin sportivele de mare clasa pe care le-a descoperit și pregătit, un număr impresionant de titluri și medalii de la aproape toate marile competiții la care țara noastră a fost prezentă.

Citeste AICI intreaga poveste a lui Octavian Bellu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.