Nereguli la spitalul Bagdasar-Arseni. Controlul continuă pe parcursul acestei zile

Foto: sursadesanatate.ro

Inspectorii sanitari împreună cu Departamentul Supraveghere din cadrul DSP București au efectuat aseară, între orele 18:30-22:30, un control la spitalul Bagdasar-Arseni. Acțiunea a vizat situația pacientului în vârstă de 44 de ani, internat pe data de 10 iulie în urma accidentului din comuna Comana, județul Giurgiu.

În data de 11 iulie, pacientului i-au fost recoltate probe din aspiratul bronșic. Rezultatele analizei bacteriologice au evidențiat prezența Achomobacter xyloxidans – multirezistent, sensibil la Levofloxacin.

În data de 14 iulie au mai fost recoltate probe din aspiratul bronșic și au fost trimise spre analizăla Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Rezultatele atestă prezența Acinetobacter baumanii – multirezistent, sensibil la Colistin, și prezența Klebsiella, rezisten la Colistin. Pacientul a fost introdus pe tratament specific.

Seara trecută, controlul a evidențiat nereguli la respectarea normelor de efectuare a operațiunilor de curățenie și dezinfecție – acesta este un serviciu externalizat de către spital.

Alte nereguli constatate se referă la gestionarea deșeurilor periculoase rezultate din activitățile medicale.

Aseară nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale și nici cele care privesc prestarea serviciilor de curățenie și dezinfecție.

Inspecția Sanitară a decis, drept urmare, extinderea controlului pe durata zilei de astăzi și derularea unei întregi operațiuni de recontrol. Asta înseamnă că va fi verificată situația respectării tuturor măsurilor impuse la controale anterioare.

Odată finalizat raportul, concluziile acestuia vor fi publicate fără întârziere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.