Servicii de calitate pentru spitalele din România

 

Pacienții romani nu sunt mulțumiți de condițiile în care sunt tratați în spitale, iar  personalul medical iși dorește o salarizare corespunzatoare și aparatură modernă, a declarat președintele Comisiei de Sănătate din Camera deputaților, doctor Florin Buicu, la seminarul de afaceri cu tema „Servicii de calitate pentru spitalele din România”.

El a atras atenția si asupra faptului că firmele care furnizează echipamente și servicii spitalelor sunt nemultumite de lipsa de transparență și lipsa de predictibilitate a bugetelor.

Directorul medical al Spitalului Judetean Calarași, doctor Laurențiu Belusica este de părere că în România există protocoale în domeniul dezinfectării, însă ele nu sunt respectate.

Consilierul prezidential, doctor Diana Păun spune ca Eurostat atentioneaza ca numarul de aparate  RMN sau computer tomograf, la suta de mii de locuitori, folosite in spitale si policlinici este de sase ori, respectiv de patru ori mai mica decat necesarul, ceea ce inseamna ca este nevoie de investitii in infrastructura spitaliceasca, incepand cu echipamente pana la cladiri corespunzatoare.

În data de 18 iulie 2016, Camera de Comerț și Industrie a României în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României în Italia organizează seminarul de afaceri cu tema „Servicii de calitate pentru spitalele din România”.

Reprezentanții unor importante firme care deservesc sistemul de sănătate publică din Italia  prezinta soluții și servicii care au revoluționat sistemul italian în ultimele decenii, contribuind ca acesta să devină unul dintre cele mai avansate din Europa. Sunt vizate în special serviciile de întreținere a instrumentarului, a echipamentelor și conditiilor igienico-sanitare, gestiunea și managementul unităților sanitare.

Lasă un răspuns