Revenim la scolile profesionale?

Chiar daca rezultatele de la bac sunt putin mai bune anul acesta comparativ cu anul trecut ele raman totusi ingrijoratoare pentru nivelul de pregatire al tinerilor.
Putin peste 68 la suta dintre absolventii claselor a 12-a au reusit sa promoveze examenul maturitatii.
Au existat licee in tara, de exemplu in Timisoara si Braila unde promovabilitatea a fost zero.
Ministerul educatiei se gandeste sa inchida aceste licee si sa le transforme in scoli profesionale.
Ministrul educatiei, Mircea Dumitru spune ca organizarea invatamantului in sistem dual- profesional si tehnic- si orientarea lui catre nevoile economiei ramane o prioritate.
“Sunt foarte multi tineri care nu doresc sa stea mult timp in scoala, intr-un domeniu care nu le ofera nimic, pentru care ei nu simt nici un fel de chemare sau de vocatie si atunci este foarte important sa gasim o formula pentru toti tinerii care vor intr-adevar sa imbratiseze o meserie practica. O diploma valoreaza exact atata cata competenta iti da. Romania, in economia sa, are nevoie de oameni care vor fi angajati in diverse meserii practice. Avem nevoie, desigur, de ingineri, de medici, profesori dar avem nevoie si de oameni care lucreaza in domenii practice pentru ca intr-o economie complexa nu putem functiona doar cu cei care au o diploma unievrsitara care pana la urma se dovedeste a nu avea o acoperire în competenta reala”, mai spune Mircea Dumitru.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.