Dosare penale la Spitalul de Arși

Sursa foto: www.activenews.ro

Dosare penale în urma deceselor de la Spitalul de Arși.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis două dosare penale pentru ucidere din culpă, pentru bărbatul care avea o rană invadată de larve și pentru femeia care a murit după ce i s-a administrat o grupă greșită de sânge.

Unitatea de transfuzii a spitalului a fost închisă deocamdată, iar Ministerul Sănătății intenționează relocarea întregii unități medicale.

În ambele cazuri, anchetatorii încearcă să afle cauzele şi condiţiile în care s-au produs decesele.

S-au ridicat documentele necesare şi urmează să fie audiat personalul medical şi auxiliar implicat.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că este inadmisibil ca după o jumătate de an de la tragedia din Colectiv să nu fi învățat nimic.

El a declarat că managerul spitalului nu a făcut nici o cerere pentru investiţii în unitatea medicală sau pentru suplimentarea personalului.

Cu toate acestea, la începutul anului, echipa managerială de la Spitalul de Arşi din Capitală era printre laureații Galei premiilor „Un om între oameni”, care recompensează profesionalismul, abnegația, dăruirea și chiar eroismul.

Ministrul Sănătății consideră că dacă în acest moment s-ar produce o explozie cu mai mulți răniți, aceștia ar trebui transferați în străinătate, pentru că în România nu ar putea fi tratați.

În Spitalul de Arși din București sunt internați în prezent 47 de pacienți, doi dintre ei fiind netransferabili, transmite Rador.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.