Ana Maria Brânză, spadasina cu mască galbenă

Pe o femeie nu o poţi atinge nici măcar cu o floare. Pe Ana Maria Brânză nu o poţi atinge nici cu floarea, nici cu floreta şi cu atât mai puţin cu spada.

Dacă marea noastră campioană la scrimă ar fi fost contemporană cu unii dintre scriitorii clasici, poate că nu ar mai fi existat multe personaje celebre din romanele de capă si spadă. De ce să te străduieşti să-i portretizezi pe D’ Artagnan, pe Lancelot sau pe Rob Roy atunci când există cineva care întruneşte toate calităţile acestora? Este adevărat, nu a existat un roman fictiv cu titlul „Spadasina cu mască galbenă”, dar la orice competiţie de scrimă din lume apariţia Anei Maria purtând acest echipament distinctiv a impus mereu respectul şi aprecierea tuturor adversarelor ei.

A ales, printr-un capriciu al sorţii, spada şi nu floreta tradiţională a începătorilor, pentru că era singura armă din sala de antrenament potrivită pentru un stângaci. Şi soarta a ales bine, pentru că măiestria Anei a inşirat pe lama mânuită de ea două titluri de campioană mondială şi şapte titluri de campioană europeană.

În trei ani diferiţi, Ana Maria Brânză a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii, lucru firesc ţinând cont şi de cele 14 turnee de Cupă Mondială câştigate de-a lungul carierei.

Citește întreaga poveste a Anei Maria Brânză AICI

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.