„Tango pentru toţi”

Astăzi a fost lansat proiectul „Tango pentru toţi”, iniţiat de Asociaţia pentru Cultură şi Tango în cadrul programului Erasmus Plus.

Proiectul a luat naştere din iniţiativa a 12 profesori de tango din cinci ţări, care doresc să facă din acest dans unul de masă, propunându-l ca pe o formă alternativă de mişcare.

În România acest lucru a început în anul 2012.

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Cultură şi Tango au mers în câteva licee bucureştene şi au încercat să îi înveţe tango pe elevi.

După câteva lecţii, liceenii şi-au corectat postura şi au început să fie mai prietenoşi şi mai comunicativi.

Apoi proiectul s-a extins şi la Universitatea Bucureşti, unde studenţii chiar şi-au făcut un club de tango.

Pentru mulţi, dansul a devenit o formă de socializare.

Tinerii susţin că tangoul îi relaxează, dar îi şi ajută să treacă peste unele probleme de care se lovesc zilnic, cum ar fi stresul.

În plus, uneori o oră de dans este cât una de fitness.

Pentru că în prezent tangoul este privit ca un dans de nişă, Asociaţia pentru Cultură şi Tango doreşte să facă din acest dans unul de masă, iar în sali să vină oameni de toate vârstele.

Activitatea principală a proiectului se va desfăşura între 10-17 septembrie, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului şi va consta în tango în aer liber, evenimente culturale, lecţii gratuite pentru public, demonstraţii de dans ţinute de profesionişti.

Sursa: Cristina Toma

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.