Cu Ilie Năstase a început istoria clasamentului ATP

Terenul de tenis a fost scena lui Ilie Nastăse, iar talentul său era răsplătit la scenă deschisă atât pentru magiile pe care le făcea cu racheta, cât şi pentru comportamentul său nonconformist, chiar incomod uneori. Mai mult decât oricare alt jucător de tenis, el a fost şi entertainer, amuzând spectatorii cu glumele şi mimica lui, dar şi înfuriindu-i în egală măsură cu stângăciile şi protestele necontenite. Atitudinea recalcitrantă şi personalitatea sa combativă, uneori, nu au fost trecute cu vederea de arbitrii şi au condus la amenzi, descalificări sau suspendări.

În ciuda stilului său temperamental, Năstase, un atlet zvelt şi rapid, putea face orice atunci când se concentra – era un artist capabil să creeze cu mare originalitate momente absolut excepţionale.

Pe parcursul unei cariere începute în era amatorilor şi continuată apoi în cea a profesionistilor, Năstase a fost unul dintre cei 5 jucători care au câştigat peste 100 de titluri la profesionişti, 57 în meciuri simple şi 51 în meciuri duble.

Până când au apărut Năstase şi Ţiriac, România fusese quasi-necunoscută în Cupa Davis. În 1969, cuplul Năstase – Ţiriac ajunge în semifinale împotriva Marii Britanii şi câştigă cu 3-2 la Wimbledon.

Citeste AICI intreaga poveste a lui Ilie Năstase

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.