Bucharest Shortcut Cinefest, o seara minunata dedicata cinefililor!

In Bucuresti a avut loc un maraton de scurtmetraje in aer liber!

Bucharest Shortcut Cinefest 1Manasia Hub si-a deschis portile pentru al doilea an consecutiv publicului iubitor de filme nonconformiste care doreste sa se retraga intr-un loc linistit, ferit de agitatia urbana.
Fosta sectie de politie gazduieste in fiecare an, evenimentul international “Bucharest Shortcut Cinefest”.

Proiectul ofera libertatea de exprimare si incurajeaza ideile creative ale tinerilor pasionati de teatru si film, cu sau fara studii in domeniu.
Evenimentul isi propune promovarea proiectelor cinematografice din mediul online, reunind regizori din intreaga lume.

Bucharest Shortcut Cinefest 3In competitie au fost inscrise 110 filme iar selectia oficiala a retinut 63 de flme din toate colturile lumii. S-a tinut cont de durata filmului, ce nu trebuie sa depaseasca 35 de minute, calitatea filmarii si anul aparitiei.

Cele mai bune zece scurtmetraje, provenind din Italia, Marea Britanie, Franta, S.U.A. si Noua Zeelanda, au ajuns in finala.
Juriul este format din regizori internationali din Londra, Milano, Mexic si Rusia. Acestia urmaresc surtmetrajele, fara sa cunoasca detalii privind echipa de productie.

Din dorinta de a face cunoscut noul concept implementat de “Bucharest Shorcut Cinefest”, cei doi organizatori, Ciprian Iacob si Bucharest Shortcut Cinefest 4Andrei Florescu, garanteaza gratuitatea participarii la eveniment, dar si implicarea publicului in alegerea castigatorului, prin acordarea unui trofeu special pentru cel mai bun film.
Pe viitor, organizatorii doresc sa realizeze o calaborare cu marile institutii de invatamant specializate in productia cinematografica si teatrala din Romania astfel incat tinerii artisti sa fie incurajati sa se exprime in mod liber, prin scurtmetraje ambitioase, surprinzatoare sau excentrice.

Text & foto:
Ionela Ciobotariu
Camelia Danilov

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.