Cătălina Ponor – cea mai titrată gimnastă la bârnă de pe continent

Orice fetiţă care face gimnastică visează să devină o a doua Nadia Comăneci, pentru căzeiţa” de la Montreal reprezintă, de 4 decenii, perfecţiunea în acest sport. A fost şi cazul Cătălinei Ponor, care a început de mică să muncească pentru acest vis.

Cătălina Ponor s-a născut la Constanţa, în 1987, iar dragostea pentru gimnastică a început încă de la vârsta de patru ani. Cum era destul de neastâmpărată, mama şi bunica ei au dus-o la sala de sport. De aici a început magia…

În primăvara anului 2002, antrenorii Octavian Belu şi Mariana Bitang au remarcat-o pe Cătălina la antrenamente şi au convocat-o la lot. La primul concurs de anvergură a devenit triplă campioană mondială, la sol şi bârnă, dar şi cu echipa României. Se întâmpla la Anaheim, Statele Unite.

Un an mai tarziu, avea să fie vedeta delegaţiei României în capitala Greciei, unde a reuşit să ridice sala în picioare cu o melodie grecească aleasă pentru evoluţia de la sol:“Întâmplarea a fost să fie că acea melodie era grecească şi în vogă în acel moment. Eu nu am ştiut în mare parte, dar un voluntar, care lucra acolo, a adus CD-ul cu melodia mea de la sol şi mi-a spus că este o melodie grecească şi că toată lumea o adoră. Iar, când mi-am început exerciţiul la sol, bineînţeles că toată lumea a început să urle şi să danseze pe melodie. A fost ceva extraordinar.”

Citeste AICI intrega poveste a Catalinei Ponor

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.