Tinerii intră în rolul decidenților europeni

60 de tineri din România, Belgia, Germania, Grecia și Cipru vor simula, în premieră în ţara noastră, procedura legislativă ordinară (co-decizia).

Aceştia vor dezbate două subiecte de interes major la nivel european și național: Acordul de Liber Schimb UE-SUA și Agenda Europeană pentru Securitate.

Participanții la eveniment vor experimenta atât rolul de eurodeputați sau miniștri de resort, cât și pe acela de reprezentanți ai grupurilor de interese sau al sindicatelor/patronatelor.

Astfel, tinerii vor avea oportunitatea de a se poziționa pe cele 2 subiecte cu impact major la nivel european și național asupra aspectelor ce țin de mediul economic, piața forței de muncă, standardele și mijloacele de securitate, din pespectiva grupurilor politice parlamentare, dar și a celorlalți stakeholderi implicați.

Proiectul EU-SIM este finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+.

EU-SIM este implementat de către Institutul Qvorum în parteneriat internațional cu VoteWatch Europe (Belgia), We Are Europe-WAE (Germania), Aegee Athina (Grecia) și C.I.P Citizens in Power (Cipru).

La nivel național proiectul se bucură de un parteneriat solid cu Facultatea de Administrație Publică din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative –SNSPATinerii intră în rolul decidenților europeni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.