Luminiţa Huţupan-Dinu – cel mai bun portar din istoria handbalului feminin

A fost desemnată, în urma unui sondaj realizat de Federaţia Internaţională de Handbal, cel mai bun portar din toate timpurile: Luminiţa Huţupan-Dinu, handbalista care obţinea în 2005, împreună cu colegele sale din echipa naţională, medalia de argint la Campionatul Mondial.

Valoarea este dovedită dincolo de orice urmă de îndoială numai atunci când, pe lângă faptul că reuşeşti să marchezi prezentul prin rezultatele tale deosebite, forţezi posteritatea să-şi aducă aminte de izbânzile tale răsunătoare. Iar Luminiţa Huţupan-Dinu a avut parte şi de uralele clipei trecătoare şi de recunoaşterea unui viitor început imediat după retragerea sa din sportul pe care l-a iubit şi pe care îl iubeşte şi în continuare cu o pasiune incredibilă.

Astfel, tripla câştigătoare a Ligii Campionilor la handbal feminin a fost desemnată drept cel mai bun portar al tuturor timpurilor de aproape 94% dintre cei peste 7000 de cunoscători ai handbalului din toată lumea care au participat la un sondaj girat de federaţia internaţională de profil. A fost un moment al recunoaşterii depline pentru sportiva născută la Piatra-Neamţ, o veste care i-a produs Luminiţei Huţupan-Dinu o bucurie fără egal şi prin prisma faptului că a reuşit să-şi depăşească idolul, celebra portăriţă norvegiană Cecilie Leganger:

”A fost o bucurie imensă pentru că, sinceră să fiu, nu mă aşteptam, dar le-am mulţumit fanilor care mi-au apreciat munca depusă. Este rezultatul muncii depuse an de an pe terenul de handbal şi pentru mine a însemnat totul”.

Palmaresul Luminiţei Huţupan-Dinu este de-a dreptul impresionant. Ea a contribuit, prin paradele sale fenomenale, la victorii istorice atât ale cluburilor la care a activat în prodigioasa ei carieră, Oltchim Râmnicu Vâlcea, Krim Ljubljana (din Slovenia) şi Kometal Skopje (din Macedonia), cât şi ale naţionalei de handbal feminin a României, cu care a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, când a primit şi titlul de cel mai bun portar al competiţiei. Cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, Huţupan a dominat ani la rând întrecerile interne, câştigând patru titluri naţionale şi trei Cupe ale României, ea contribuind decisiv la evoluţia acestei echipe nu doar prin calităţile ei sportive incredibile, ci şi printr-un caracter ireproşabil.

Citește întreaga poveste a Luminiței Huţupan-Dinu AICI

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.