Cristina Neagu, un ”8” de nota 10!

Numărul 8 din naţionala României este de fapt cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu. La cei 28 de ani ai săi, Cristina a avut parte de un an 2015 încununat de succese. Roadele le culege în 2016. Recent a fost declarată cea mai valoroasă handbalistă a lumii. Titlul pe care-l obţine pentru a doua oară în carieră, după cel din 2010, în urma voturilor suporterilor, cărora le mulţumeşte:

”Sunt sigură că m-au votat oameni şi din alte ţări, nu numai din România. Îmi face plăcere să văd că oamenii mă iubesc şi apreciază munca pe care o depun. Nu vreau decât să continui să-i bucur şi pe ei”.

Cristina Neagu s-a născut în Bucureşti, pe data de 26 august 1988, a ajuns în lumea handbalului întâmplător, când avea doar 12 ani, la una din orele de sport, prin intermediul antrenoarei Maria Covaci, care a venit să selecţioneze fete pentru secţia de handbal a Clubului Sportiv Şcolar numărul 5. Cristina spune că handbalul i-a intrat la suflet din primul moment şi că de mică visa la a fi cea mai bună din lume:

”Când eram mică mi-am format ca obiectiv să ajung cea mai bună din lume. S-a întâmplat la 22 de ani şi a fost extraordinar. Un vis a devenit realitate”.

Cu numeroase reuşite la junioare şi tineret, la 18 ani, Cristina Neagu ajunge la primul club profesionist Rulmentul Municipal Braşov, iar un an mai târziu este convocată pentru prima dată la echipa naţională de senioare. Cu lotul naţional a participat la Campionatul Mondial din Franţa, unde România s-a clasat pe locul IV. În România a mai jucat la Oltchim Râmnicu Vâlcea, iar peste hotare evoluează în prezent la ŽRK Buducinost Podgoriţa.
2015 a fost pentru Cristina, un an în care a cucerit Liga Campionilor cu Buducinost, fiind şi cea mai bună marcatoare a competiţiei. A câştigat bronzul mondial cu echipa naţională a României, a fost golgeterul Mondialului din Danemarca şi nu avea cum să rateze titlul de World Player of the Year. A ajuns la cel mai înalt nivel al carierei sale, după cum mărturiseşte sportiva:

”Nivelul la care am ajuns în 2015 şi în prezent este cel mai înalt al carierei mele. Joc cel mai bun handbal al carierei mele. În aceste momente mă gândesc prin câte am trecut. Toate îmi dau putere în fiecare zi să merg la antrenament, să mă bucur de handbal. Perioada aceea neagră prin care am trecut nu prea o cunoaşte nimeni, doar eu ştiu ceea ce am simţit în acele momente. Atunci când mi se recunosc meritele, printr-un astfel de premiu, înseamnă ceva extraordinar pentru mine”.

Titlul de cea mai bună jucătoare a lumii este cel mai important pentru handbalista noastră.

Citește întreaga poveste a Cristinei Neagu AICI

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.