Cele mai interesante evenimente din București – 1 iulie 2016

CINEMA

Cinema Elvira Popescu găzduieşte în acest weekend o retrospectivă a celei de-a
V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film despre mediu şi oameni „Pelicam”, ce s-a desfăşurat între 16 şi 19 iunie la Tulcea. Astă-seară rulează:

– de la ora 19:30, câştigătorul marelui premiu, „Behemoth”, de chinezul Liang Zhao, o poveste despre distrugerea mediului şi transformarea oamenilor, puse în legătură cu referinţe culturale şi spirituale fundamentale ale umanităţii;

– de la ora 21:30, „Poached” de Timothy Wheeler, distins cu premiul special al juriului pentru această poveste a colecţionarilor britanici de ouă de păsări rare, condamnaţi pentru obsesia lor ilegală şi distrugătoare de specii.

„Împărăteasa Roşie – Viaţa şi aventurile Anei Pauker”, cel mai recent film documentar al regizorului Radu Gabrea, poate fi vizionat la Cinemateca Union, începând de astăzi de la ora 20:30.

Vacanţa de vară cu Excelsior continuă! În Parcul Bazilescu, azi de la ora 21:00 este proiectată comedia românească „Alo, aterizează străbunica” regizată în 1981 de Nicolae Corjos cu Mimi Enăceanu, Sebastian Papaiani, Adela Mărculescu, Tamara Buciuceanu, Ileana Stana Ionescu, Coca Andronescu, Nicu Constantin.
Programul celorlalte 2 zile de weekend în Parcul Bazilescu îl găsiți AICI.

FESTIVALURI

Tot în acest weekend, la creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti se desfăşoară, pentru al doilea an consecutiv, IEsc, un eveniment urban, contemporan, românesc la care Bucureşti FM este partener media. Pe lângă expoziţie fotografică „Zestrea” realizată de Liliana Ţuroiu şi cea de ii şi accesorii, precum şi mai multe ateliere deschise toată ziua, de la ora 20:30, dă un concert acustic trupa Urma.

Un al treilea festival are loc în acest sfârşit de săptămână la Grădina Uranus şi în Control Club, Outernational Days, ce cuprinde concerte cu trupe şi muzicieni din Congo, Burkina Faso, Turcia, Egipt, Statele Unite ale Americii şi România, DJ set-uri, conferinţe, performance-uri, filme documentare şi altele. În programul de azi:

– pe scena de la Grădina Uranus, de la ora 16:00, până la miezul nopţii evoluează: Konono No1 din Congo, Idris Ackamoor & The Pyramids din SUA, Maurice Louca trio din Egypt şi Khidja din România;

– în Control Club, de la ora 23:00, până mâine dimineaţă la ora 6, mixează Andy Votel din Marea Britanie, Booty Carrell din Germania şi The Attic Soundsystem din România.
Programul complet şi mai multe detalii găsiţi AICI.

Aflat la a treia sa ediţie, Festivalul Shine se desfăşoară azi şi mâine la Arenele Romane. În prima zi, accesul se face începând cu ora 16:00, iar de la ora 16:40 până dincolo la ora 01:20, pe scenă evoluează: Pinholes, Fameless, byron, Travka, Coma, Alternosfera, Carla’s Dream & Live band. De la ora 01:30 rămâneţi în compania lui Boogie Belgique.
Programul complet şi mai multe detalii găsiţi AICI.

MUZICĂ

Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, ultimul concert al Stagiunii 2015-2106 dirijat de Gerd Schaller, având în program: Concertul nr. 5 pentru pian şi orchestră, în mi bemol major de Beethoven – solist Alon Goldstein şi Simfonia nr. 7 de Bruckner.

De la ora 19:00, Grădina Botanică găzduieşte cel de-al treilea eveniment din cadrul proiectului „Grădini de vară / Enescu: urban vs. Tradiţional”, ce constă dintr-o serie de concerte ale ansamblului Imago Mundi prin care este promovat un program muzical original, dedicat marelui compozitor şi inspirat de celebrele sale Rapsodii Române. Următoarele două concerte au loc mâine, de la ora 20:00, în Librăria Cărtureşti – Carusel (str. Lipscani, nr. 55) şi Duminică 3 iulie, de la ora 21:00, în Grădina Viitorului din strada omonimă nr. 153.

În cadrul „Stagiunii muzicale estivale”, organizată de Primăria Sectorului 3 şi la care Bucureşti fm este partener media, astă-seară de la ora 20:30, în foişorul de lemn de pe aleea principală a Parcului „Al. I. Cuza” cântă trupa DixiT. Mâine, de la ora 18 acolo cântă formaţia Alesis, iar Duminică 3 iulie, de la aceeaşi oră, trupa Cortez.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.