Maricica Puică prima campioană olimpică a probei de 3.000 de metri

Maricica Puică, născută la Iaşi, la 29 iulie 1950 a început practicarea atletismului la vârsta de 15 ani. Primul succes important l-a obţinut 1968 la Istanbul, la Campionaul balcalnic de cros.

Momentul de vârf al carierei sale, care se întinde de-a lungul a 24 de ani, îl reprezintă Olimpiada de la Los Angeles, din 1984, ediţie la care proba de 3000 m, proba favorită a Maricicăi Puică, figurează pentru prima dată în programul feminin al Jocurilor Olimpice.

Presa de specialitate avea atenţia îndreptată către două competitoare cu cele mai bune rezultate ale momentului: americana Mary Decker şi Zola Budd, o atletă sud-africană care, în competiţiile din ţara sa, doborâse recordul primeia. Maricica Puică, aleargă excepţional, fără complexe şi încheie cursa cu timpul de 8:35.96. Devine, astfel, campioană olimpică şi înregistrează cel mai bun rezultat din carieră. Şi tot la Los Angeles, dă dovadă de o ambiţie ieştă din comun: aleargă patru curse, în patru zile, succesiv. Nu se încumetase nimeni la un asemenea efort. În cele din urmă, obţine doar medalia de bronz, la proba de 1500 m.

Citeste AICI intreaga poveste a lui Maricica Puică

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.