Rectificare bugetara de 3,5 milioane de euro pentru RADET.

Primarul Capitalei a anuntat, astazi, ca va propune Consiliului General o rectificare bugetara in valoare de 3,5 milioane de euro. Banii vor fi indreptati catre RADET, pentru ca regia de termoficare sa poata face reparatiile de mari proportii, urgente, la reteaua de transport si distributie a agentului termic.

Doua dintre avariile foarte mari care trebuie atacate urgent se afla in zona Mihai Bravu si in zona Spitalului „Filantropia”. Aceste avarii ar afecta circa un sfert dintre cei 1,4 milioane de bucuresteni, daca nu ar fi reparate in timpul verii, a explicat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a afirmat ca, de maine, va avea intalniri atat cu reprezentantii ELCEN, cat si cu ministrul energiei si cu primul ministru, pentru a se gasi solutii astfel incat banii alocati prin rectificarea bugetara sa nu fie luata de catre ELCEN din conturile poprite in proportie de 100% ale RADET.

Gabriela Firea a mai spus ca, de comun acord cu reprezentantii RADET, a decis urgentarea intocmirii documentatiei necesare pentru obtinerea celor 187 de milioane de euro din fonduri europene, disponibile pentru modernizarea retelei de transport si diatributie a RADET.

In context, trebuie amintit faptul ca regia de termoficare functioneaza cu conturile blocate, in proportie de 100%, de catre ELCEN, de apriximativ trei luni. De aceea, nu au putut fi demarate reparatiile, de la data de 1 aprilie, asa cumbera prevazut. Daca aceste reparatii nu ar fi facute, in aceasta vara, exista riscul major ca bucurestenii din cartierele situate in zona de nord si est a orasului sa ramana fara caldura si apa calda, iarna viitoare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.