Canicula provoacă depresie

Depresia din ultimii ani a devenit un flagel al umanităţii şi poate fi provocată şi de vremea mult prea caldă, avertizează specialiştii.

Cercetătorii britanici afirmă că peste 600.000 de persoane din Marea Britanie se plâng din cauza depresiei din timpul verii. Aceasta este una dintre cele mai comune boli în ultimele decenii, anul trecut fiind prescrise antidepresive pentru mai mult de 5,5 milioane de britanici. Motivul este stilul de viață, nivelul ridicat de stres și vremea caldă.

Canicula provoacă iritație emoțională din cauza sensibilității la temperaturi ridicate, susţin medicii.

Conform uneia dintre teorii, căldura excesivă reduce nivelul de hormoni tiroidieni, provocând lipsă de energie. Potrivit unei alte teorii, căldura reduce capacitatea organismului de a face faţă stresului mental. În plus, oamenii de știință susţin că vara sunt mai frecvente cazurile de sinucideri. Acest lucru este legat de reducerea nivelului de serotonină, hormonul fericirii, în timpul lunilor de vară.

Consumul crescut de alcool în timpul anotimpului cald poate fi, de asemenea, o cauză de depresie, potrivit experților, care ne recomandă să evităm expunerea excesivă la soare şi să petrecem cele mai fierbinţi ore ale zilei în locuri răcoroase şi bine ventilate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.