Romania, 300 de milioane de euro datorie către clinicile din străinătate!

Specialiştii din domeniul chirurgiei cardiovasculare   cer o finanţare corectă şi egală a operaţiilor, atât în sistemul public, cât şi în cel privat.

Conform legislaţiei din România, intervenţiile cardiovasculare care nu pot fi realizate în spitalele publice din tara pot fi trimise în străinătate prin formularul E 112, atat in sistemul public cat si in cel privat din tara respectiva.

Asta in conditiile în care aceeaşi intervenţie poate fi realizată într-o unitate medicală privată din Romania dar statul nu decontează operaţia.

Astfel, pentru o intervenţie chirugicală în domeniul cardiovascular, în România ar trebui să se deconteze unei clinici private 7.000 de euro, în timp ce în străinătate se plătesc între 37.000 şi 40.000 de euro.

Potrivit datelor prezentate, România are o datorie de peste 300 de milioane de euro către clinicile din străinătate pentru cazurile rezolvate cu ajutorul formularului E 112.

Conform consilierului ministrului Sănătăţii, medicul Cătălin Cârstoveanu, în prezent, în România şi în străinătate se pot opera 40% dintre copiii cu probleme cardiace din cei 900 care au nevoie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.