Evenimente de neratat în acest sfârşit de săptămână

NOAPTEA INSTITUTELOR CULTURALE

15 instituţii culturale din Bucureşti organizează, sub egida EUNIC, cea de-a zecea ediţie a Nopţii Institutelor Culturale ce cuprinde peste 50 de evenimente foarte variate şi cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile. Programul complet aici .

CINEMA

La Cinemateca Eforie, de la ora 19 are loc lansarea cărţii „Pseudokinematikos 3: Între viaţă şi filme” de Marian Sorin Rădulescu, prezentată de autor, Ionuţ Mareş, Costion Nicolescu şi Paul S. Grigoriu şi urmată de proiecţia versiunii Director’s Cut a dramei „100 de lei (Suta de lei) regizată de Mircea Săucan, având un scenariu scris de Horia Lovinescu iar în distribuţie pe Dan Nuţu, Ion Dichiseanu, Ileana Popovici, Violeta Andrei.

FESTIVALURI

În acest week-end are loc ediţia aniversară (un deceniu) a Festivalului Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu”, ce debutează la ora 15, cu parada costumelor populare româneşti şi internaționale, pe traseul Piaţa George Enescu (Ateneul Român) – Parcul Cişmigiu (Intrarea Arhivele Statului). Programul complet aici .

La Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, de la ora 9 a început evenimentul cultural „La porţile Soarelui – Sânzienele”, prilejuit de sărbătoarea câmpenească ce marchează începutul verii şi care cuprinde: un târg al meşterilor populari; expoziţia de fotografie „Ritualuri tradiţionale româneşti la solstiţiul de vară” deschisă până pe 1 iulie în foaierul sălii V.I.Popa; un atelier de confecţionat coroniţe de sânziene şi un spectacol de muzică şi dans tradiţional susţinut, de la ora 14 de Asamblul Periniţa al Centrului Cultural „Ion Mânu” din Otopeni, Asamblul Vatra Hărmanului (performance obiceiuri de vară), Asamblul „L’Allodola” (Ciocârlia) al Asociaţiei italienilor din România precum şi soliştii Liliana şi Violeta Geapana, Anişoara Vlaicu, Cătălin Maximiuc, Gheorghe Gheorghe. Meşterii populari vor rămâne şi următoarele două zile pentru „Târgul de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, despre al cărui program aflaţi mai multe aici .

Continuă la Bucureşti cea de-a treia ediţie a Festivalului-Maraton al Culturii Coreene ce are în program, pe lângă cursuri de dans tradiţional şi Samulnori care se desfăşoară azi, de la ora 14, la Universitatea Româno-Americană, expoziţii de Caligrafie Coreeană şi de Hanji ce vor fi vernisate mâine, de la ora 11 la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu. Tot mâine, 25 iunie, la Universitatea Româno-Americană de la ora 15 are loc un Atelier de Hanji, iar de la ora 18 începe un spectacol Samulnori.

MUZICĂ

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Mark Laycock, având în program: „Semnale” de Adrian Iorgulescu, Concertul pentru pian şi orchestră de Ravel – solistă Alexandra Silocea şi Simfonia nr. 2 de Sibelius.

În Centrul istoric al Capitalei, la intersecţia străzilor Lipscani şi Smârdan, în fiecare seară ,până Duminică 26 iunie, între orele 19 – 21 au loc scurte recitaluri în cadrul celei de-a treia ediţii a evenimentului cultural „Simfonii pe asfalt”.

La Grădina cu filme a Creart, de la ora 20.30’ The Amsterdams susţine un concert acustic.

În cadrul „Stagiunii muzicale estivale”, organizată de Primăria Sectorului 3, astă-seară de la ora 20.30’, în foişorul de lemn de pe aleea principală a Parcului „Al. I. Cuza”, Ovidiu Niculescu şi Dan Byron susţin recitalul „Cântecele unui derbedeu”.

Tot de la ora 20.30’, The Mono Jacks cântă în Club Control.

Marius Moga susţine un concert alături de Liviu Teodorescu, Jovanna Milovanovic, Cristi Sanda, Ciprenko, Alex Florea, Cristina Stroe, Tomy şi Andi Grasu începând cu ora 21.30’, la Berăria H.

Evenimentul „Amnesia Presents” se desfăşoară la Arenele Romane, începând cu ora 22. Artiştii pe care îi veţi asculta aduc cu ei o parte din atmosfera cluburilor din Ibiza.

ÎNTÂLNIRE

Librăria Sophia găzduieşte, de la ora 18, o întâlnire cu trei supravieţuitori ai infernului concentraţionar de la Jilava: pr. Nicolae Bordaşiu, Demostene Andronescu şi Jaques Iamandi. În cadrul evenimentului va fi prezentată şi cartea „Însemnări de la Jilava”.

Lasă un răspuns