Outernational Days – festival de muzică actuală și contemporană

Evenimentul Outernational Days va aduce pe scena locală din România trupe și artiști din întreaga lume, precum și o serie de evenimente discursive. Vor avea loc concerte cu trupe și muzicieni din Congo, Burkina Faso, Turcia, Egipt, Liban etc., DJ set-uri, conferințe, performance-uri, filme documentare, un workshop și altele.

Outernational Days își propune să definească mai concret termenul generic de „world music” sau „musique du monde”, în căutarea aspectului autentic, original, specific și mondial din muzica de azi.

Outernational este un termen relativ nou folosit în muzică și muzicologie și se referă la genuri de muzică actuală, contemporană, specifice unor subculturi sau periferii din spațiul cultural ce nu se identifică în mod direct cu normele vestice / occidentale. Outernational se află la polul opus față de internațional. Are propriile forme de promovare și diseminare culturală care funcționează și la nivel global, chiar dacă de cele mai multe ori vin din periferii, atât culturale, cât și geografice.

Outernational Days, ce va avea loc intre 1-3 iulie la Gradina Uranus – pe zi – si la Club Control – seara

Pentru mai multe informații ascultă în această seară Linia de Noapte. Invitatul lui Răzvan Ursuleanu, Dragoș Rusu – inițiatorul și selecționerul festivalului te va lămuri cu tot ce vrei să afli

Vezi AICI arhiva emisiunii ”Linia de Noapte”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.