Gabriela Firea vrea ca nodul Ciurel să se finalizeze la termen

Primarul ales al Capitalei a vizitat șantierul podului Ciurel, pentru a se asigura că lucrările se află în grafic, deoarece este o investiție foarte importantă și al cărei termen de finalizare a fost amânat de mai multe ori.
Contractul pentru această investiție a fost semnat încă din anul 2007, primul termen pentru finalizarea ei fiind anul 2012. Noul termen de finalizare a nodului de la Ciurel este martie 2018. Stadiul de execuție al întregului nod Ciurel este de circa 13%, a afirmat Primarul ales al Capitalei.

Gabriela Firea a promis că, începând de vineri, va invita la Primăria Capitalei toți factorii responsabili, pentru a asigura tot sprijinul, financiar și administrativ, necesar finalizării la termen a proiectului. Firea a spus că, pentru continuarea lucrărilor, va trebui adoptat de către Consiliul General un Plan de Urbanism Zonal (PUZ) și este necesară o renegociere a contractului cu firmele constructoare, deoarece au apărut lucrări neprevăzute în contractul inițial.

Primarul ales al Capitalei a afirmat că, pentru lucrările edilitare viitoare, va organiza dezbateri publice reale cu cetățenii din zona ce urmează a fi afectată, cu ONG-urile, pentru a preîntâmpina serii de procese asemănătoare celei care a blocat, ani la rând, proiectul Ciurel.
Nodul rutier de la Ciurel va asigura legătura dintre Splaiul Independenței și Șoseaua Virtuții, devenind, astfel, o variantă de legătură cu Autostradă A1, în afară de Bulevardul Iuliu Maniu, care este, în prezent, una dintre cele mai poluate artere din Europa.

1 COMENTARIU

  1. PMB când are de gând a începe o nouă serie de modernizare a liniilor de tramvai și a peroanelor înguste lipsite de balustrade de protecție????A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor,Bulevardul Corneliu Coposu,Calea Șerban Vodă,Bulevardul Gheorghe Șincai,Bulevardul Nerva Traian,Strada Alexandru Șerbănescu etc etc.De mai mult de 16 ani de când există în istoria Bucureștiului puteau să se piardă până acum zeci de vieți pe ele.Indiferența ucide!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.