Ai tupeu, blochezi trotuarul!

Se intampla in Bucuresti, pe Calea Grivitei, in zona Pasajului Basarab! In nebunia retrocedarilor si a amestecului formelor de proprietate, cineva a blocat trotuarul cu o ghereta de plastic si cateva bucati de BCA. Asa se face ca, pieton sau biciclist fiind, nu mai poti trece dinspre terminalul RATB de la Basarab catre gura de metrou care se afla in imediata apropiere a Muzeul CFR, decat daca o iei pe carosabil.

Relatia dintre aceste doua puncte se face printr-o parcare. Cei de la Administratia Strazilor, din subordinea Municipalitatii nu stiu inca a cui este acea parcare, unde opereaza o firma de transport persoane cu autocarul… Se banuieste ca parcarea ar apartine unui sindicat din cadrul CFR.

Cum sa fi ajuns parcarea de pe domeniul public in posesia altcuiva decat a Primariei Capitalei? Sunt posibile doua cai: fie printr-o hotarare a Guvernului, fie in urma unei retrocedari.

Oricum, blocarea unei cai publice de acces este ilegala si, la sesizarea Bucuresti FM, Administratia Strazilor a demarat procedura de verificare a situatiei juridice a terenului pe care se afla parcarea in cauza si, saptamana aceasta, va trece la deblocarea caii de acces, dupa cum ne-a asigurat seful de la Strazi, Alin Vieru.

2 COMENTARII

  1. Sunt curios daca care a fost raspunsul autoritatilor! Personal m-am lovit de acest caz si nu inteleg de ce nu se clarifica! Daca e parcare inchiriata sau nu! (legal)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.