Cele mai interesante evenimente din București – 17 iunie 2016

CINEMA

Festivalul de Film Evreiesc a ajuns în ultima sa zi.

 • La Cinemateca Eforie:
  – de la ora 17:00, rulează patru scurtmetraje universitare, dramele „Dimineaţă” de Yakie Ayalon, „Viermişorul” de Itay Feller şi „La bine şi la rău” de Tal Greenberg, precum şi documentarul „Chekhov’s Everyman / Ultima reprezentaţie” de Amir Cohn;
  – de la ora 19:30, are loc gala de închidere ce cuprinde decernarea premiilor şi proiecţia thrillerului dramatic „Bărbatul din perete” de Evgeny Ruman.
 • La Muzeul Ţăranului Român sunt proiectate:
  – de la ora 17:45, drama „Dimineaţă” de Yakie Ayalon despre trei personaje ale căror planuri iniţiale capătă o nouă perspectivă în absurditatea unui Ierusalim al anului 2002;
  – de la ora 18:15, filmul biografic „Gainsbourg: o viaţă eroică” realizat de celebrul artist de benzi desenate Joann Sfar, ca o reprezentare originală a vieţii celebrului Serge Gainsbourg, pe numele său adevărat Lucien Ginsburg, cântăreţ şi scriitor de origine mozaică, născut din părinţi ruşi-evrei;
  – de la ora 20:45, filmul biografic „O cameră şi jumătate – sau călătorie sentimentală în ţara natală” de Andrey Khrzhanovsky care, alternând secvenţe jucate cu animaţia şi cu imaginile-documentar recompune o serie de evenimente din biografia laureatului cu Premiul Nobel 1987, Joseph Brodsky, poetul născut într-o familie de evrei din Leningrad şi expulzat din URSS în 1972, alături de care călătorim în spaţiu şi în timp.

Retrospectiva ediţiei de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania continuă la Cinema Elvira Popescu, unde azi rulează:

– de la ora 16:00, „Vezi să nu!” de Petr Oukropec despre Laura, o tânără din Praga îndrăgostită de parkour şi Luky, un băiat care nu pare să fie interesat de ea;
– de la ora 18:00, „Ingrid Bergman, despre ea însăşi”, portret realizat de regizorul Stig Björkman, care, cu ajutorul fiicei Isabella Rossellini reuşeşte să spună povestea acestui gigantic nume al cinema-ului prin propriile sale cuvinte şi imagini;
– de la ora 20:15, „De l’ombre il y a / Un loc la umbră” drama unui travestit realizată de Nathan Nicholovitch;
– de la ora 22:30, filmul gay „Theo şi Hugo în aceeaşi barcă” de Olivier Ducastel şi Jacques Martineau.

De azi până pe 4 septembrie Teatrul Excelsior organizează o serie de spectacole de teatru, dans, muzică, balet şi proiecţii de filme în Parcul Bazilescu. În această seară, de la ora 21:00, acolo este proiectat filmul lui Ion Popescu-Gopo „Maria Mirabela”, ce a lansat-o ca actor-copil pe Medeea Marinescu.

DANS

În acest weekend la Centrul Naţional al Dansului, de la ora 19:30, coregrafele Andreea David, Andreea Novac şi Mihaela Dancs prezintă trei noi coproducţii, realizate în cadrul proiectului cultural „Fondul de Creație #2”. Astfel, azi puteţi vedea „Nud de femeie brunetă”, mâine: „37 minutes of make believe”, iar Duminică „Duet în trecere”.

MUZICĂ

Orchestra Naţională Radio susţine, de la ora 19:00, la Sala Radio, concertul de încheiere a stagiunii dirijat de Cristian Mandeal şi având în program: „Pavane” de Fauré, Concertul în Sol Major pentru pian şi orchestră de Ravel – solist Csiky Boldizsár jr. şi muzica baletului „Petruşka” de Stravinski.

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii dirijat de Cristian Măcelaru, având în program: Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră, în re minor de Brahms – solist Andrei Licareţ şi „Pasărea de foc” de Stravinski.

În cadrul „Stagiunii muzicale estivale”, organizată de Primăria Sectorului 3 astă-seară au loc două concerte:
– de la ora 19:30, în Parcul Colţea, cvartetul Teen Strings şi oaspeţi din Marea Britanie, membrii Orchestrei Universităţii din Chicester însoţiţi de dirijorul Crispin Ward susţine un concert extraordinar din seria Simfoniilor de vară;
– de la ora 20:30, în foişorul de lemn de pe aleea principală a Parcului „Al. I. Cuza”, „Les plus belles chansons françaises” în interpretarea lui Emy Drăgoi şi a Dianei Tudor.

La Grădina cu Filme a Creart, de la ora 20:30, trupa byron susţine un concert acustic.

Cântăreaţa americană Beth Hart dă un concert de la ora 20:00, la Sala Palatului.

Maximilian îşi lansează noul album, „A 5a roată la căruţă”, în cadrul unui concert ce începe de la ora 22:00 în The Tube.

FESTIVALURI, TÂRGURI

În Parcul Izvor se desfăşoară în acest final de săptămână Natura Fest, adică trei zile de distracţie responsabilă faţă de mediu, cu activităţi şi ateliere de reciclare, concerte acustice, expoziţii de artă din materiale refolosibile, evenimente sportive şi alte surprize pentru toate categoriile de public la care Bucureşti fm este partener media. Prima zi se va încheia cu o petrecere în parc, animată de cei de la Karpov not Kasparov.

În cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului culturii indiene „Namaste India”, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” găzduieşte în acest week-end Festivalul în aer liber „Culorile Indiei”, ce cuprinde un târg de produse artizanale, spectacole de muzică şi dans, cursuri de yoga, lansări de carte, parada sari-urilor, ateliere de creaţie pentru copii şi adulţi, precum şi degustări de produse gastronomice aromat-condimentate. Pe lângă deschiderea oficială, de la ora 15:00, programul de azi curpinde:
– de la ora 16:00, conferinţa „Misterele Indiei. Periplu prin India centrală. Impresii de călătorie” susţinută de Prof. Octavian Sărbătoare la Sala Victor Ion Popa;
– de la ora 17:00, Curs introductiv de limba sanscrită cu Dr. Florina Brat, în aceeaşi sală;
– de la ora 18:00, „Corabia cu Mirodenii”, concert al cvartetului Aud-Band în care ritmurile orientale de instrumente mai puţin cunoscute, cum e Esrajul, se îmbină cu cele europene.

Şi tot în acest weekend, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român are loc un Târg de Rusalii, organizat de Piaţa Ţărănească.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.