Timbrul de mediu ilegal! Ce trebuie să facă proprietarii de autoturisme

Timbrul de mediu a fost declarat ilegal de către Curtea Europeană de Justiție pe data de 09 iunie 2016.

Experții explică ce înseamnă din punct de vedere practic această decizie:

,,Recuperarea timbrului de mediu pe calea unui proces în instanța de judecată este posibilă!

Sediul materiei în ceea ce privește timbrul de mediu pentru autovehicule îl regăsim în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, ordonanță ce a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 119/2013 și care a intrat în vigoare la data de 15.03.2013.

De asemenea, legat de sediul materiei, trebuie să avem în vedere și HG nr. 88/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule (denumite în continuare Norme metodologice), hotărâre ce a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 137/2013 și care a intrat în vigoare la data de 14.03.2013.”

Afla AICI ce trebuie să facă proprietarii de autoturisme!

Proprietarul unui autoturism va înțelege că timbrul de mediu reglementat prin O.U.G. nr. 9/2013 contravine legislației europene (art. 110 T.FU.E) în ceea ce privește autoturisimele de ocazie achiziționate din alte state membre în vederea punerii acestora în circulație în România și, pe cale de consecință, acțiunile intentate pentru recuperarea taxei respective au șanse ridicate a fi câștigate în instanțele de judecată din țara noastră.”

 

Lasă un răspuns