Macedonia legalizează consumul de marijuana în scopuri medicale

Utilizarea medicamentele pe bază de marijuana (canabis) a fost legalizată în Macedonia, ţară care se alătură altor state europene care au aprobat utilizarea acestor produse pentru anumiţi pacienţi. Medicamentele care conţin mai puţin de 0,2% de tetrahydrocannabinol (THC), principalul ingredient psihoactiv de marijuana, pot fi prescrise de medici şi pot fi cumpărate din farmacii – a anunţat directorul Agenţiei Medicamentului din Macedonia, Marija Darkovska Serafimovska.

„Această hotărâre vine în sprijinul unui mare număr de macedoneni grav bolnavi şi care au nevoie de tratamente pe bază naturală” – a declarat Darkovska, precizând că este vorba de cei care suferă de cancer, scleroză multiplă şi epilepsie.

Aceste medicamente vor fi accesibile doar cu prescripţie şi supraveghere medicală. Potrivit legislaţiei macedonene, utilizarea marijuanei în alte scopuri este ilegală. Până în prezent 13 state ale Uniunii Europene au legalizat utilizarea medicamentelor pe bază de marijuana, printre ele fiind Austria, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Olanda şi Spania.

Sursa Rador

Lasă un răspuns