Arcul de Triumf va fi gata pe 30 iunie

În acest moment, lucrările de consolidare și restaurare a Arcului de Triumf sunt executate în proporție de 87%, au informat-o constructorii pe Gabriela Firea, Primarul ales al Capitalei. Lucrările vor fi terminate, până pe data de 30 iunie, dacă nu se vor ivi alte impedimente, speră ei.

Reprezentanții constructorului au afirmat că, în circa o săptămâna, vor sosi, din Italia, unde au fost testați, doi izolatori seismici, care vor trebui montați, pentru a întregi structura antiseismică pe care stă Arcul de Triumf. Se lucrează, în continuare la bransamentele de utilități și la finisajele operațiunilor de restaurare, au afirmat aceștia.

Până pe data de 27 iunie, Administratia Străzilor va amenaja o trecere de pietoni, dinspre Bulevardul Mareșal Prezan către Arcul de Triumf. Aceasta va avea 300 de metri lungime, o pastilă de refugiu, în mijlocul intersecției și va fi semaforizată, în doi timpi. Această trecere de pietoni este absolut necesară pentru înscrierea monumentului în circuitul turistic, element obligatoriu pentru îndeplinirea cerințelor programului de finanțare din fonduri europene nerambursabile.

Primarul ales al Capitalei a declarat că mai este necesară semnarea încă a unui act adițional la contractul dintre Municipalitate și constructor, cel de-al 10-lea, pentru a acoperi lucrări neprevăzute. Gabriela Firea a afirmat că, pentru contractele ce se vor semna pe viitor de către Primăria Capitalei, este necesar un studiu mult mai aprofundat, astfel încât să nu mai apară atâtea lucrări neprevăzute care să necesite semnarea de acte adiționale și auplimentarea sumelor de bani alocate pentru investițiile respective.

2 COMENTARII

  1. La intersecția Căii Griviței cu Șoseaua Chitilei când vor începe lucrările pentru sensul giratoriu???Și lucrările de prelungire a M4 în direcția Șoseaua Viilor Piața Eroii Revoluției când vor începe???

    • La vreo săptămână după sfânta sărbătoare a Sfântului Aşteaptă.
      La M4, lucrările vor începe la o lună, maxim două după aceeaşi sărbătoare.

      Duamne-ajută!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.