Mii de bucuresteni ramasi fara apa calda

Conform directorului de exploatare de la RADET, Virgil Untea, miercuri seara, lucratorii de la regia de termoficare au constatat o „prabusire” a temperaturii apei calde care ajungea la punctele termice. „Apa calda” avea o temperatura de putin peste 30℃ si, din aceasta cauza, s-a luat masura opririi furnizarii, in 75 de puncte termice, pentru ca bucurestenii sa nu plateasca drept apa calda o apa cel mult calduta, explica Untea.

Seful de la Exploatare spune ca aceasta problema a aparut din cauza opririi de catre ELCEN, pentru revizie, a doua CET-uri, simultan, masura fara precedent, pana in prezent. Apa calda transportata de la celelalte doua CET-uri, pe o lungime a conductelor de pana la 14 kilometri, nu mai poate sa ajunga la consumatori la temperatura normala, afirma Virgil Untea.

02. Lucrari RADETDirectorul de exploatare al regiei de termoficare a declarat ca, in ciuda eforturilor echipelor de interventie ale RADET, astazi de dimineata, la varful de consum, in jurul orei 07:00, temperatura apei calde s-a „prabusit”, din nou, in circa 80 de puncte termice. El a dat asigurari ca echipele RADET vor lucra si in weekend, incercand sa ridice cat mai mult cu putinta temperatura apei calde furnizate bucurestenilor din sectoarele 2 si 3.

Oprirea simultana, pentru revizie, a celor doua CET-uri nu isi are rostul si pentru ca RADET nu are banii necesari pentru a-si face propria revizie, regia ajungand in cea de-a 77-a zi de poprire a conturilor in proportie de 100%, a mai declarat seful de la Exploatare.

El a atras atentia ca, in lipsa banilor, echipele RADET pot interveni doar la avariile de mici dimensiuni. In cazul producerii unor avarii mari, care ar necesita inlocuirea unor tronsoane mai lungi de conducte, echipele de interventie s-ar afla in imposibilitatea de a le repara, ceea ce inseamna ca alte mii de bucuresteni ar putea ramane fara apa calda, pe termen nederminat.

Situatia va fi si mai grea, daca ELCEN nu va lasa bani pentru revizie, la inceperea sezonului de incalzire, a mai spus Virgil Untea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.