Războinicul Vânător şi Crăiasa Zăpezii‏

„The Huntsman: Winter’s War” este un action-fantasy în care iubirea e un element consistent şi pe care aveţi şansa să-l vizionaţi azi, pentru că mai rulează la Cinema City Cotroceni cu titlul românesc „Războinicul Vânător şi Crăiasa Zăpezii”. Merită efortul pentru noua poveste, plasată mai mult în trecut faţă de basmul clasic, dar mai ales pentru fantezia cu care aceasta este prezentată. Desigur că aceasta se datorează şi faptului că regizor a fost acum Cedric Nicolas-Troyan, care în primul film al seriei „Războinicul Vânător” s-a ocupat de efectele speciale. Însă nu e vorba atât de acestea, care sunt foarte reuşite, cât de scenografie şi, în mod special, de costumele de o eleganţă ieşită din comun create de foarte talentata Colleen Atwood, oscarizată deja de trei ori. Se adaugă coroanele atât de originale ca formă, armele şi bijuteriile, toate excepţionale, lucrate la detaliu şi multe altele pe care le veţi putea descoperi.

„Războinicul Vânător şi Crăiasa Zăpezii” este un film despre viaţa reginei de aur Ravenna, jucată de Charlize Theron, şi a surorii ei, Freya cea blândă, interpretată de Emily Blunt, care devine rea din cauza durerii trădării ce-i îngheaţă inima la propriu, facând-o să creadă că nu există dragoste cu adevărat şi pedepsind orice semn de iubire. Devine astfle regina de argint sau, mai exact, Ice Queen care crede că răul e bun. Acesta pare a fi mesajul principal al producţiei, cel puţin nuanţat, dacă nu anulat de-a binelea, de redarea motivelor trasformării Freyei, cum este sminteala pe care dorinţa pentru putere o poate provoca chiar între surori. Însă marea lecţie a acestui film despre familie, încredere şi prietenie este despre păstrarea cuvântului dat, despre loialitate.

După ce transformarea sa în rău, Freya, care are puterea de a îngheţa orice inamic, şi-a petrecut viaţa în castelul său de gheaţă izolând copii, ai căror părinţi sunt ucişi de oastea ei, pe care i-a crescut şi pregătit să devină o legiune de vânători letali. Printre aceştia se numără preferaţii ei Eric şi Sara, interpretaţi de Chris Hemsworth şi Jessica Chastain, care încalcă legea de bază a Regatului: să-şi îngheţe pe vecie inima, ca să nu se poată îndrăgosti niciodată.

Când Freya află despre moartea surorii sale, îşi trimite soldaţii să ducă Oglinda Magică de aur ce îndeamnă la omor, la singura vrăjitoare care mai are abilitatea de a-i extrage puterile. Dar, odată ce descoperă că Ravenna poate fi readusă din adâncurile oglinzii, tărâmul magic va avea acum de înfrunat o forţă întunecată de două ori mai puternică. E timpul ca armata lor să fie invincibilă în faţa celor doi războinici alungaţi pentru că au încălcat regula fundamentală a reginei lor. Dar e şi momentul ca Eric şi Sara să lupte pentru a le învinge pe cele două regine malefice, dar şi pentru a reuşi să se apropie pentru totdeauna unul de celălalt. Celor doi li se alătură două cupluri de pictici, personaje comice, pline de şarm.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.