EXCLUSIV: ELCEN refuză să reducă poprirea de pe conturile RADET

Sursa: puterea.ro

Printr-o adresă din data de 1 iunie, semnată de către directorul general Marcel Nicolaescu, ELCEN anunță RADET că refuză să reducă poprirea de 100% de pe conturile regiei de termoficare.
Conform adresei, RADET nu ar fi prezentat conducerii ELCEN soluții pentru criza datoriei istorice pe care o are pentru producătorul de energie termică. Ba, mai mult, RADET ar fi afectat imaginea ELCEN, în presă, fapt ce ar fi dus la un eșec al conducerii Electrocentrale București în demersul de a obține un credit cu ajutorul căruia ar fi soluționat blocajul financiar actual.

Adresa ELCEN catre RADET
Adresa ELCEN catre RADET

În concluzie, cei de la ELCEN nu vor micșora poprirea de 100% pe conturile regiei de termoficare, poprire înființată de mai bine de 2 luni, decât dacă RADET va plăți o sumă de aproape 530 de milioane de lei și dacă Primăria Capitalei va semna un protocol de eșalonare a restului datoriei istorice, al cărei total se ridică la 3.584 miliarde lei.

În această situație, reparațiile la conductele prin care RADET transportă și diatribuie apa caldă și căldură nu se vor putea face, în această vară, iar, când va debuta sezonul de încălzire 2016, cartiere întregi vor rămâne fără căldură, din cauza avariilor, atrarge atenția șefa Sindicatului Liber RADET, Ioana Stoica. Ea mai spune că și apa caldă, acum, pe timpul verii, ar putea fi oprită, pe cvartaluri întregi de blocuri, în urma avariilor, pe care echipele de intervenție ale regiei de termoficare nu vor putea să le repare.

Șefa sindicaliștilor de la RADET a declarat pentru București Fm că, de luni, aceștia vor relua protestele.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.