Evenimente pentru copii, de 1 Iunie!

Copiii sunt vedetele zilei de maine!  De Ziua Internațională a Copilului, în Capitală vor fi organizate zeci de evenimente, spectacole, târguri, concerte şi expoziţii. Cei mici sunt chemați și la Ziua Porților Deschise la Ministerul Afacerilor Interne.

Instituția va fi deschisă pentru cei mici intre orele 8 – 13. Ei vor cunoaște atât activitatea structurilor din instituţiile subordonate MAI, cât şi tehnica expusă de acestea.

Și sala de videoconferinţe va fi deschisă publicului, în timp ce în parcarea instituţiei, copiii vor putea urmări exerciţii ale poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor şi demonstraţii ale câinilor special antrenaţi pentru intervenţii.

Tot acolo vor fi expuse şi două elicoptere, unul SMURD şi unul de poliţie. Traficul rutier este restricţionat pe Strada Academiei între Strada Dem I. Dobrescu şi Strada Ion Câmpineanu până mâine, la ora 17.

Toată ziua, în Parcul Alexandru Ioan Cuza va avea loc un eveniment cu jocuri şi concursuri, la care sunt aşteptaţi mii de părinţi şi copii.

La Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” copiii cu vârste de până la 18 ani vor avea intrarea liberă. Muzeul va fi deschis între orele 10 – 20 pentru expoziţia permanentă. Participanţii vor putea vedea o parte din cele peste 2 milioane de piese ale colecţiilor Muzeului.

În Parcul Lumea Copiilor, cei mici sunt aşteptaţi la Târgul de Ziua Copiilor. Pentru ei sunt organizate activităţi recreative şi culturale, spectacole şi concerte în aer liber.

De la ora 10, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 îi întâmpina pe copii la „Conacul Golescu Grant”, cu o petrecere. Activităţile propuse în acest loc vor fi prezentate de copiii care frecventează cursurile gratuite de canto, dans, karate şi teatru.

Copiii sunt sărbătoriți și la Bookfest – Romexpo. De la ora 17, copiii sunt aşteptaţi la standul Israel din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, în Pavilionul C4, la un program special de desenat şi colorat. În curtea Romexpo, pentru prima dată în istoria Bookfest va fi organizat un program de desene cu creta pe asfalt.

Cei mici sunt aşteptaţi de la ora 18 și în Parcul Bazilescu pentru o reprezentaţie cu actori care vor pune în scenă basme.

Ziua Copilului se va încheia printr-un concert special la Sala Radio, începând cu ora 19, unde vor urca pe scenă Orchestra Radio şi Corul de Copii Radio, dirijate de Voicu Popescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.