Spectacole de teatru în București

Spectacole de teatru cu Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu, la Metropolis, și cu trupa Teatrului Clasic din Arad, la FestCO, la Comedie.

Săptămâna în care ”Bucureștiul râde cu FestCo” se apropie de final. Mai sunt doar trei zile din ediția a 14-cea, a Festivalului Comediei Româneşti. Astăzi avem parte de un text din perioada interbelică, arhicunoscutul, ”Gaițele” de Alexandru Kirițescu, spectacol propus de regizorul Laurian Oniga și trupa Teatrului Clasic ,”Ioan Slavici” Arad se joacă de la ora 20:00, la Teatrul de Comedie, Sala Mare

Fanii show-urilor de improvizație se întâlnesc cu trupa Improvinseyland în Parcul Al. I. Cuza, la foișor, de la ora 20:30, iar în Parcul Lumea Copiilor, în Cortul Teatrului Țăndărică, de la ora 20:00 va fi proiectat filmul lui Dan Chișu, ”București non – stop”. Ambele evenimente au intrare liberă.
Și dacă sunteți curioși să vedeți un spectacol făcut de copiii pasionați de teatru, mergeți la ”Toţi privesc înainte” de Mihai Ignat, producător Trupa AS câștigător al Marelui Premiu la Festivalul de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria”, 2015. Reprezentație de la Teatrul de Comedie, Sala Studio începe la ora 18:30.
A intervenit și o modificare în programul acestei zile, spectacolul ”After hours”, de la TNB, de la ora 18:30, a fost suspendat.

Spectacolele serii:

19:00
”Anul dispărut.1989” de Peca Ştefan, spectacol în regia Anei Mărgineanu, cu: Gheorghe Visu, Maria Ploae, Mihaela Rădescu, Ilinca Manolache, Isabela Neamţu, Viorel Cojanu, Cuzin Toma/Virgil Aioanei, la Teatrul Mic.

”O noapte furtunoasă”, spectacol realizat de directorul de scenă Victor Ioan Frunză, cu: Alexandru Pavel, Adrian Nicolae, George Costin, Nicoleta Hâncu, Andrei Huțuleac, Sorin Miron, Marcela Nistor și Carol Ionescu, la Centrul Cultural European pentru UNESCO Nicolae Bălcescu.

”Peretele”, text și regia: Lia Bugnar, spectacol al Teatrului Metropolis. Din distribuția amplă fac parte: Mariana Dănescu, Gabriela Popescu, Maria Buză.

”Refugiul”, spectacol în regia lui Horia Suru, cu: Nicoleta Lefter, Mugur Arvunescu, Cezar Antal, Sandra Ducuță, Ionuț Grama, la Teatrul Odeon.

”La ţigănci”, o dramatizare după Mircea Eliade, o creație cuplului de regizori Andreea și Andrei Grosu, pusă în valoare de actorii din distrbuție: Richard Bovnoczki, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian și Bogdan Cotleț, la Unteatru.

”Apă de mină”, spectacol cu: Ioan Coman, Alexandru Potocean, Virginia Mirea, Alin Florea, Irina Antonie, la Teatrul Act.

Jurnalul lui Adam şi al Evei”, spectacol cu Dana Rogoz și Dan Rădulescu, la Godot Cafe Teatru.

19:30
”Când timpul nu se mișcă” de Donald Margulies, cu: Alina Berzunțeanu, Marius Stănescu, Adrian Titieni, Ioana Anastasia Anton, regia Vladimir Anton, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

”Mă tot duc…”, un spectacol cu Oana Pellea şi Mihai Gruia Sandu la Teatrul Metropolis.

”Micul infern” spectacol în regia lui Mircea Cornișteanu, la Sala Studio a TNB. Distribuţia: Ileana Stana Ionescu sau Rodica Popescu-Bitănescu, Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Marius Rizea, Dragoş Stemate, Daniel Badale, Fulvia Folosea.

20:00
”Incendii”, spectacol în regia Irinei Alexandra Banea, la Teatrul Bulandra, la Sala Studio Space.

”Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, spectacol cu: Lari Giorgescu, Costel Constantin, Adela Mărculescu, Marius Bodochi, Florentina Ţilea, Răzvan Oprea și Tatiana Oprea, la TNB, Sala Pictură.

”Nebun din dragoste”, spectacol montat de Claudiu Goga, cu: Gavril Pătru, Diana Cavallioti, Mihai Călin, Ioan Andrei Ionescu, Camelia Moise, la Sala Atelier a Teatrului Naţional.

”Gaițele” de Alexandru Kirițescu, spectacol propus de regizorul Laurian Oniga și trupa Teatrului Clasic ,”Ioan Slavici” Arad, ce se joacă la Teatrul de Comedie, Sala Mare.

20:15
”Dureri fantomă”, spectacol cu George Constantinescu, Rareș Andrici şi Miihaela Popa, în regia lui Bogdan Budeş, la Teatrul de artă Bucureşti.

22:00
”Acum ori niciodată”, montarea actorului Mihai Constantin, cu: Gheorghe Ifrim, Mirela Oprișor, Nicoleta Lefter, Șerban Pavlu, la Godot Café Teatru.

Material realizat de Andreia Barsan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.