Regulamentul teraselor din Centrul Istoric și zonele protejate

Consilierii municipali au adoptat, în sedinta de ieri, o hotărâre care conține regulile după care își vor desfășura activitatea terasele sezoniere din Centrul Istoric, dar și din celelalte zone protejate. Pentru aceste zone, Primăria Capitalei este cea care autorizează și controlează funcționarea teraselor, pentru toate celelalte terase competența revenind primăriilor de sector.

Conform regulamentului adoptat ieri, terasele sezoniere vor putea fi organizate numai pe trotuarele mai late de doi metri, pentru a se permite si circulația pietonilor. Ele vor putea fi delimitate cu parapeți mobili din lemn sau metal, ori cu aranjamente florale. Sunt interzise plantele artificiale.
Este interzisă amplasarea pe terase a instalațiilor frigorifice, a automatelor de vânzare sau preparare a unor produse și a instalațiilor de spălare a veselei.

Mobilierul care urmează a fi folosit pentru terase nu poate fi din plastic, nu poate avea culori stridente. Se pot folosi, pentru amenajarea teraselor, numai seturi identice de tipuri de mobilier, avizate de către Directia Generală de Dezvoltare Urbană a Primăriei Capitalei, mai spune acelasi regulament.

Pe terasele din Centrul Istoric si din zonele protejate se va putea asculta muzică live, fără sisteme de amplificare, cu respectarea normelor de ordine si liniște publică și a nivelurilor de zgomot permise de către legislația de mediu, și doar până la ora 22:00, au decis, ieri, consilierii municipali.
Patronii de terase vor trebui să ia toate măsurile pentru a nu deranja vecinii prin activitatea desfăsurată, să afiseze, în loc vizibil avizul de amplasare si amenajare a teraselor, precum si lista de prețuri si meniul, în limba română și intr-o limbă de circulație internațională..

In fine, pe terasele din zonele amintite, nu se vor putea organiza nunti si botezuri, conform regulamentului adoptat de către Consiliul General.
Regulamentul mai prevede că agentii economici care vor desfăsura activităti de alimentație publică pe terase sezoniere, în Centrul Istoric si zonele protejate, trebuie să asigure condițiile privind stabilitatea si siguranta fatadelor imobilelor în dreptul cărora se vor afla terasele. Ei sunt obligati să asigure si curătenia, respectarea ordinii și liniștii publice în perimetrul amplasamentului, si să nu distrugă spațiile verzi si mediul înconjurător, prin activitatea lor
Aprovizionarea teraselor se va face numai dimineata, intre orele 06:00-10:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.