Avertizare de cãlãtorie în Franța!

Ministerul Afacerilor Externe informeazã că principalul sindicat francez a anunțat o vastă mișcare socială, care acoperă mai multe sectoare de activitate.

Este afectatã aprovizionarea cu combustibil, multe dintre rafinãrii fiind deja în grevã. Sunt perturbate transporturile, inclusiv cu trenul si metroul, și se estimeazã cã aproximativ 15% din zborurile cu decolare de pe Aeroportul Paris Orly vor fi anulate.

Românii care au programate deplasãri în aceastã perioadă în Franța sunt sfãtuiți sã îsi reconfirme orarul de zbor prin compania de transport.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de adoptarea noul proiect al Legii Muncii, care permite concedierea mai uşoară a angajaţilor.

Ieri și astăzi au fost în grevă sindicaliştii din Societatea Naţională a Căilor Ferate din Franţa. În acelaşi timp, CGT, cel mai mare sindicat din țară, anunţă că, dacă noua lege nu va fi retrasă, de luna viitoare va fi grevă generalizată la căile ferate.

Probleme sunt şi în transportul aerian. Astăzi au intrat în grevă controlorii de zbor, în timp ce sindicaliştii din toate ramurile aviaţiei anunţă greve între 3 şi 5 iunie.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.