Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi

Disparițiile de minori nu sunt un fenomen reprezentativ pentru România. Totuși, în primele patru luni ale anului, doar la nivelul Bucureștiului, au fost găsiți de către organele de ordine 224 de copii declarați dispăruti, iar la nivel național s-au găsit 1430. Numărul celor dispăruti este, desigur, mai mare și se schimbă de la o oră la alta.

Sunt mulți, sunt puțini? E greu de spus. Doar sufletul unui părinte aflat într-o asemenea situație știe ce înseamnă dispariția unui copil și faptul că el e de neînlocuit.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor Dispăruți, autoritățile recomandă o supraveghere mai atentă a copiilor. Cei mici sunt mai predispuși la accidente sau la tot felul de agresiuni, inclusiv răpire.

Astfel copiii trebuie să cunoască traseul cel mai sigur până la școală, să evite zonele neumblate și contactul cu persoane străine, pe care în niciun caz nu trebuie să le urmeze.

Orice absență suspectă și de durată trebuie raportată autorităților, pentru că intervenția acestora e cu atât mai eficientă cu cât se acționeaza mai repede.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.