Nereguli la Unitatea de arși

Unitatea de îngrijire a persoanelor cu arsuri grave, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, nu este pe deplin funcțională.

Anunțul Guvernului a fost făcut în urma verificărilor realizate de Corpul de control al ministrului Sănătății.

În urma controlului a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1, privind posibile fapte penale la Unitatea de arși de la Floreasca.

Astfel, Comisia de control a constatat că personalul medical angajat nu era prezent în totalitate, unii salariați lucrând pe alte secții.

De asemenea, s-a descoperit că lipsesc procedurile de acces al pacientului ars grav în această unitate și protocoalele de tratament, dar și o cale de evacuare în caz de incendiu.

În plus, rezervele nu au fost folosite până la data controlului pentru internarea și tratarea pacienților, deși erau dotate corespunzător, iar instalația de aer condiționat nu funcționează așa cum trebuie, astfel că nu există o temperatură ambientală optimă pentru bolnavi.

Comisia a mai constatat că barocamera nu poate fi utilizată, nefiind montată, cu toate că există proces verbal de recepție și de punere în funcțiune a acesteia, dar și unul de instruire a personalului medical pentru utilizarea aparaturii.

De asemenea, achitarea barocamerei s-a făcut pe baza presupusei puneri în funcțiune.

Concluziile controlului sunt că Unitatea de îngrijire a persoanelor cu arsuri grave, de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, nu este încă funcțională, în ciuda declarațiilor făcute de foștii manageri ai spitalului și a inaugurărilor oficiale efectuate în ultimele luni, transmite Agerpres.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.