Iesirea din UE ar putea sa-i coste mult pe britanici

Marea Britanie va pierde aproximativ 500.000 de locuri de munca, iar valoarea lirei sterline s-ar deteriora semnificativ in cazul iesirii din Uniunea Europeana, a declarat ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, citat de Reuters.

Intr-un raport de prezentare a posibilelor efecte ale iesirii tarii din UE, George Osborne a  adaugat ca in caz de „Brexit”valoarea lirei sterline ar urma sa scada semnificativ, favorizand inflatia.

In acelasi timp, specialistii imobiliari au anuntat ca piata imobiliara din Londra a scazut pentru al treilea trimestru consecutiv, in timp ce pietele financiare sunt agitate din cauza riscului unui Brexit.

Potrivit brokerului imobiliar Savills, citat de Bloomberg, preturile proprietatilor imobiliare din cartierele de lux din Londra au scazut cu 0,8% in primele trei luni ale acestui an.

Lucian Cook, director in cadrul Savills, a precizat ca cel mai probabil aceasta tendinta va continua pentru ca potentialii cumparatori asteapta sa vada daca Marea Britanie se va retrage, sau nu, din Uniunea Europeană.

In cazul in care rezultatul va fi favorabil retragerii din UE, multe companii vor renunţa la investitiile în Marea Britanie si isi vor reloca angajatii.

”Avand în vedere cresterile istorice la preturi, combinate cu povara fiscala crescuta si cu incertitudinile politice, atat din partea viitorului primar al Londrei, cat si din partea unui potential Brexit, noi nu credem ca vom vedea o creştere a preturilor în 2016, iar piata va continua sa faca ajustari” a mai declarat Lucian Cook.

Marea Britanie va organiza pe 23 iunie referendumul pe tema apartenentei la UE.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.