Prezentarea filmului ”Vecini de coșmar 2”

Sursa foto: empirecinema.com.mt

În aşteptarea hotărârii marelui juriu de la Cannes, vă prezentăm una dintre premierele acestui weekend. Se intitulează „Vecini de coşmar 2” şi e o continuare la prima poveste cu acelaşi nume, regizată tot de Nicholas Stoller, pornind de la aceleaşi premise, păstrând elementele definitorii de stil, ton, dar mai ales beţiile, drogurile, obsesiile şi propaganda. Ne facem datoria să vă spunem că rulează la CinemaPRO, Glendale Studio şi toate cinematografele de mall.

Îi reîntâlnim pe Mac şi Kelly Radner, jucaţi la acelaşi nivel de către Seth Rogen – care e acum şi coscenarist – şi Rose Byrne, care acum aşteaptă al doilea copil, aşa că sunt gata să facă ceea ce consideră a fi mişcarea de maturizare completă: să se mute în suburbii unde au cumpărat deja o casă.

Dar mai întâi trebuie s-o vândă pe cea pe care o au deja, ceea ce se va dovedi a fi dificil pentru că în casa de alături, părăsită forţat de frăţia care le-a adus destule necazuri, se mută o grupare de fete, numită Kappa Nu condusă de Shelby, boboacă jucată de Chloë Grace-Moretz, situată în afara „regulamentelor” care permit doar asociaţiilor studenţeşti masculine să organizeze petreceri care supun însă fetele la umilinţe.

Fetele sunt ajutate de Teddy, acel conducător al frăţiei din primul film „Vecini de coşmar” jucat tot de Zac Efron şi care, pe de-o parte este alungat de foştii colegi cu care locuia pentru că nu reuşeşte să se integreze social şi unul se căsătoreşte cu un alt bărbat, dar şi deoarece e încă supărat că din cauza soţilor Radner are cazier, aşa că nu-şi prea găseşte de lucru şi vrea să se răzbune. Dar cum nu suportă să fie comandate de un bărbat „surorile” se hotărăsc să-l „concedieze” pe Teddy, aşa că acesta trece de partea lui Mac şi Kelly încercând să le lase fără finanţe şi să le dezbine pe fete, apelând, pentru aceasta până şi la un număr de striptease.

Deşi au trecut doar doi ani, toate personajele cu care ne reîntâlnim se simt de parcă ar fi trecut 20. Mac şi Kelly sunt văzuţi de tinere ca nişte babalâci, ei întrebându-se mereu dacă e aşa sau nu şi dacă sunt buni părinţi. Pentru public răspunsul la cea de-a doua întrebare e clar din moment ce fiecare se destăinuie că şi-au lăsat copilul să cadă în cap. Iar Teddy şi foştii colegi de frăţie par nişte adulţi osteniţi deja de responsabilităţi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.