Nu spune ”NU”; negociază!

Într-un cuplu sunt doi oameni care se iubesc, dar asta nu înseamnă că ei vor mereu aceleaşi lucruri. Tocmai pentru că sunt două persoane diferite.
Şi atunci, ca să nu tensionăm relaţia contrazicându-ne, avem nevoie de inteligenţă şi câteva trucuri foarte simple.

Problemele pleacă de la faptul că nu comunicăm corect.
A comunica înseamnă a pune în comun, spune Claudia Jimeno Beltran, expert în comunicare relaţioanlă.

Nu suntem toţi la fel, pentru că am avut experienţe diferite de viaţă, avem abilităţi diferite, avem fiecare alte emoţii, nevoi, dorinţe şi puncte sensibile .
De aceea trebuie să-i spunem celuilalt cum vedem noi o problemă sau alta, ce ne face să avem o părere şi nu alta, pentru că altfel, când unul dintre noi se va supăra, celălalt nu va şti de ce, cu ce a greşit!

Soluţia este să punem în comun ceea ce există în interiorul nostru; să căutăm asemănări şi diferenţe, să negociem diferenţele, astfel încât să fim în stare să construim un proiect comun.

De exemplu, dacă mergem la mare, eu vreau să văd răsăritul pe plajă, la 5 dimineaţa, şi-apoi să mă bronzez până la 11:00; el, poate vrea să doarmă până la 11:00 şi-abia apoi să iasă pe plajă. Aceste detalii de obicei nu se spun şi prima discuţie va apărea, inevitabil, în prima zi de concediu, la 5 dimineaţa!

Ca să nu ne stricăm vacanţa, căutăm un punct comun – e ora 11:00, când ne putem întâlni pentru un mic dejun târziu. Suntem amândoi mulţumiţi, nu ne facem reproşuri, nu ne stricăm vacanţa.

Aşadar, secretul este să punem în comun ceea ce simţim şin ceea ce vrem, pentru a avea relaţii frumoase.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.