Spectacole de teatru în București

foto: Nottara.ro

Spectacole de teatru cu Adrian Văncică și Luminița Erga, la Teatrul Bulandra, și cu Dana Dembinski Medeleanu și Marius Stănescu, la Teatrul Mic.

Astăzi, amatorii de umor negru pot merge la teatru.
Comedia ”39 de trepte” este bazată pe romanul cu acelaşi titlu de John Buchan şi pe scenariul celebrului film noir realizat de Alfred Hitchcock, în 1935. Este povestea lui Richard Hannay, un londonez plictisit, a cărui viaţă devine brusc interesantă, după ce o femeie este ucisă în locuinţa sa.
Versiunea propusă de regizorul Petre Bokor conţine toate scenele faimoase din film, inclusiv pe cele foarte greu de adaptat în teatru.
Are replici pline de haz, costume din anii ’30, şi o distribuţie de numai patru actori, care joacă peste 50 de roluri. Ei sunt: Luminița Erga, Alexandru Jitea, Adrian Vâncică și Alexandru Mike Gheorghiu. Îi vedețo pe scenă, de la ora 19:00.
Spectacolul Teatrului Nottara este prezentat la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra.

Spectacolele serii:

19:00
”Mata Hari Dincolo de legendă”, spectacol realizat de regizoarea Liana Ceterchi, cu Dana Dembinski Medeleanu, Marius Stănescu și Oana Albu în rolurile principale, la Teatrul Mic.

”Romeo şi Julieta”, spectacol realizat de directorul de scenă Victor Ioan Frunză, cu Silvana Mihai sau Marcela Nistor și Carol Ionescu în rolurile principale, alături de: George Costin, Nicoleta Hâncu, Andrei Huțuleac Sorin Miron, Adrian Nicolae, la Teatrul Metropolis.

”39 de trepte”, spectacol cu: Luminița Erga, Alexandru Jitea, Adrian Vâncică, Alexandru Mike Gheorghiu, prezentat de Teatrul Nottara la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra.

19:30
”Dumnezeu se îmbracă de la second-hand”, piesa lui Iulian Margu, pusă în scenă de Ion Caramitru, o întâlnire cu actorii: Lari Giorgescu, Dorin Andone, Carmen Ungureanu, Teodora Mareş, Armand Calotă, Fulvia Folosea, Eduard Adam, Ioan Andrei Ionescu și, invitat special, Florina Cercel, la Sala Studio a TNB.

”Tectonica sentimentelor” de Eric-Emmanuel Schmitt, spectacol cu: Ilinca Goia, Liviu Lucaci, Tamara Creţulescu, Carmen Ionescu și Valentina Zaharia, la Sala Atelier a TNB

”Dur” de George F. Walker, spectacol cu Ana Bianca Popescu/Cristina Juncu, Sonia Divile/Irina Ștefan, Răzvan Alexe, în regia lui Vlad Massaci, la Teatrul de Comedie, Sala Studio.

20:00
”Dragoste în patru tablouri”, un thriller psihologic, în regia Elenei Morar, cu: Alexandra Fasolă, Sorina Ştefănescu, Bogdan Nechifor, Lucian Iftime și Liviu Chițu. Spectacol prezentat în cadrul programului 9G, Noua generație, la Teatrul Naţional I.L.Caragiale, Sala Mică.

”The Sunset Limited”, spectacol cu Șerban Pavlu și Richard Bovnoczki, la Unteatru.

Material realizat de Andreia Barsan

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.