Evenimente de neratat astăzi în Bucureşti

CINEMA

„Bacalaureat”, cel mai recent film regizat de Cristian Mungiu, are premiera oficială românească simultan cu cea mondială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes de la ora 19, la Sala Palatului. Tot astăzi şi de la aceeaşi oră filmul rulează şi la cele trei Cinema City din Bucureşti.

La Cinema Muzeul Ţăranului „Gala filmului documentar de artă” se încheie azi cu proiecţia de la ora 18, în prezenţa autorilor, a producţiilor: „Nicolae al lui Ion al lui Iacob” de Francisc Marz, „Inima mea de lut… Ion Nicodim” şi „Muzeon – Ştefan Râmniceanu” de Laurenţiu Damian.

La Cinemateca Eforie, de la ora 18.30’ are loc cea de a 22-a întâlnire din cadrul programului „Cinemateca pentru toţi”, susţinut de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care va analiza filmul de spionaj al perioadei comuniste.

La Cinemateca Union, de la ora 20 are loc evenimentul „Solving the Case / Cazul pierdut” în care artistul ceh Roman Štětina va prezenta filme emblematice pentru creaţia sa, surprinzând două teme recurente: percepţia asupra mediului radiofonic în zilele noastre şi pătrunderea în iconologia industriei cinematografice prin înseşi mijloacele vizualităţii.

Începe o nouă serie de proiecţii de documentare propuse de Festivalul One World Romania în cadrul proiectului „JOIA de film: KineDok”, derulat la Spaţiul Public European, primul film, proiectat azi de la ora 19, fiind „Toto şi surorile lui” în regia lui Alexander Nanau care a primit sâmbăta trecută premiul France Culture Cinéma 2016, la Festivalul de la Cannes.

MUZICĂ

Programul zilei la Festivalul EUROPAfest.
De la ora 19, la Sala Teatrelli, în cadrul Bucharest International Jazz Competition cântă: ALEX G BAND (Romania), GEORGIAN SIX (Georgia) şi EDMOND BILAL BAND (Franţa).
De la ora 20, în cadrul Caffe Festival Ibis, la Caffe Ibis Nord cântă: UTA HABBIG BAND (Germania, Olanda, Grecia), COSMOPOLITAN SEXTET (Germania, Ucraina, Italia) şi ANATOLI TSAMPA AND FRIENDS (Grecia, Marea Britanie).

Alexandrina sărbătoreşte 10 ani de experienţă muzicală printr-un concert special, ce începe de la ora 20 la Sala Radio, o gamă largă de instrumente, atât tradiţionale cât şi electronice, fiind folosită de către cei cinci muzicieni din Timişoara ce o acompaniază: Petre Ionuţescu, Gabriel Almaşi, Mihai Moldoveanu, Radu Pieloiu şi Ovidiu Zimcea.

În Club Fabrica, de la ora 20.30’ începe a doua ediţie „Progressive Soldiers”, Line-up-ul acesteia fiind alcătuit din Asemic, Mindcage Escape şi AltF4.

Sorin Zlat şi cvintetul său vă invită la un concert tribut în memoria artistei Natalie Cole, de la ora 21 în Club Tribute.

Trupa Timpuri Noi susţine un concert în Hard Rock Cafe, începând cu ora 21.30’.

EXPOZIŢII

Casa de Cultură „Friedrich Schiller” găzduieşte, până pe 1 iunie, expoziţia de quilt-uri a artistelor Alexandrina Popescu şi Alexandra Filotti, ce este vernisată azi, de la ora 17.

La Galeria Eastwards Prospectus, din Str. Plantelor nr. 50, de la ora 19, artista franceză Tania Mouraud inaugurează prima sa expoziţie personală în România, intitulată „OTNOT” şi deschisă până pe 31 iulie. Organizată cu sprijinul Ambasadei Franţei în România şi al Institutului Francez, această expoziţie dezvăluie câteva dintre preocupările principale ale artistei: raportul de forţe care se stabileşte între om şi natură în lumea de azi, responsabilitatea pe care o avem cu toţii faţă de distrugerea mediului înconjurător, dar şi responsabilitatea artistului în societate”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.