Simona Amânar este un reper pentru gimnastica mondială

Există oare cineva în gimnastica românească să aibă cifre mai bune decât Nadia? Opt oameni din zece ar fi tentaţi să spună nu… Ceilalţi doi probabil au scormonit prin statistici şi au citit de Simona Amânar. Ea este compatrioata noastră cu cele mai multe medalii pe plan internaţional, 29 faţă de cele 26 ale Nadiei Comăneci! Pentru Simona e un bilanţ echivalent cu al unei întregi generaţii, dar constănţeanca adoptată în Banat e mândră şi recunoscătoare în aceeaşi măsură. Sunt rezultate obţinute cu antrenamente la care nu le-a putut ţine socoteala.

A luat medalii cu echipa, însă la Mondialele de la Sabae (1995) a venit primul aur INDIVIDUAL la sărituri; a urmat o jumătate de deceniu cu Jocurile Olimpice la Atlanta 1996 şi cele de la Sydney din anul 2000, în care a făcut istorie.

Nivelul la care gimnastica românească a ajuns în acea perioadă e confirmat de istorioara primei medalii olimpice pentru Simona Amânar – bronzul de la individual compus obţinut la Atlanta a venit într-o luptă dură, nu cu reprezentantele altor ţări, ci tocmai cu propriile colege de la lot.

Citește AICI întreaga poveste a Simonei Amânar

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.