Evenimente de neratat astăzi în Bucureşti

CINEMA

Premiile Uniunii Cineaştilor din România sunt decernate în cadrul unei gale ce începe de la ora 18.30’, la sala de spectacole a Cercului Militar Naţional, intrarea făcându-se pe bază de invitaţie.

În cadrul programului Documentary Mondays, la Centrul Ceh este proiectat, de la ora 20, filmul „Koudelka Shooting Holy Land”. Devenit legendar după ce a capturat imagini ale invaziei sovietice din Praga, fotograful Magnum Josef Koudelka ajunge în Israel şi Palestina, unde, profund impresionat fiind de peretele de nouă metri înălţime construit de Israel în Cisiordania, porneşte într-un proiect de patru ani în regiune, care îl va confrunta din nou cu realitatea dură a violenţei şi a conflictului.

MUZICĂ

Programul zilei la Festivalul EUROPAfest.
De la ora 19, la Sala Teatrelli, în cadrul Bucharest International Jazz Competition cântă: MINA CHOI TRIO (SUA, Coreea de Sud), MICHAL PUCHOWSKI VIBE QUARTET (Polonia) şi trupa AUSFAHRT (Germania).
De la ora 20, în cadrul Caffe Festival Ibis, la Caffe Ibis Nord cântă: MIHALY BAZSINKA QUARTETT (Ungaria), EDMOND BILAL BAND (Franţa) şi GEORGIAN SIX (Georgia).

De la ora 20, celebrul cor Gregorian susţine un concert la Sala Palatului, iar nu mai puţin celebra trupă Smokie dă un concert la Berăria H.

Sala Studio a Teatrului Naţional găzduieşte, tot de la ora 20, concertul de jazz susţinut de Erik Truffaz Quartet, având-o, ca invitată specială, pe cântăreaţa de origine elveţiană Sophie Hunger.

Marius Matache lansează noul material discografic intitulat „Alchimie”, în cadrul unui concert, pe care-l susţine de la ora 19 la sala mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Sala Mare a Ateneului Român găzduieşte, de la ora 20, concertul de Gală al Concursului Naţional „Mihail Jora” – ediţia a 26-a – secţiunea „Pian”.

Cea de-a 6-a ediţie „We Want Techno” are loc începând cu ora 23 la Casa Presei Libere (indoor şi outdoor), având ca invitat principal al serii pe Matador.

EVENIMENTE

În Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, sub motto-ul „Matei Vişniec şi invitaţii săi”, de la ora 18 are loc lansarea celui mai recent volum ce poartă semnătura acestui scriitor şi este vernisată expoziţia „Poeme grafice Matei Vişniec, in memoriam Iuri Isar”. Evenimentul se va încheia cu premiera spectacolului „Cabaretul cuvintelor” de Matei Vişniec, în regia lui Alexandru Nagy.

În cadrul proiectului de artă educaţională şi cultură participativă „Poveşti la Replika”, la Centrul de Teatru Educaţional Replika, sub titlul „Poveşti din bancă”, astăzi au loc:
– de la ora 19 spectacolul de teatru „Amintiri din epoca de şcoală” scris de Mihaela Michailov, regizat de Radu Apostol şi jucat de Katia Pascariu şi Alexandru Potocean;
– de la ora 20, prezentarea cărţii „Şcoli creative”, în care Sir Ken Robinson porneşte de la întrebarea „Do Schools Kill Creativity?” şi aduce soluţii inovatoare şi practice la o problemă critică şi pentru naţiunea noastră: cum să ne transformăm sistemul de învăţământ;
– de la ora 20.30’ este proiectat filmul documentar „Alfabet” de Erwin Wagenhofer, ce analizează sistemul educaţional modern şi lansează ipoteza că el reprezintă un obstacol în calea dezvoltării imaginaţiei, a creativităţii şi a gândirii libere a copiilor.

Sala „Liviu Ciulei” a Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra” găzduieşte, de la ora 19, deschiderea celei de-a IX-a ediţii a Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiş”, la care participă, până pe 18 mai, peste 30 de trupe de teatru şi muzică din liceele din ţară.

EXPOZIŢIE

La Sala „Theodor Pallady” a Bibliotecii Academiei Române, până pe 30 mai este deschisă expoziţia „Centenarul cinematografiei militare româneşti”. Până pe 27 mai, în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” au loc şi proiecţii de filme realizate în cei 100 de ani de existenţă a Studioului Foto-Cinematografic al Armatei Române.

ATELIER

Arhiva de Imagine a Muzeului Ţăranului Român, împreună cu Allkimik – Laborator de fotografie alternativă, organizează, de la ora 19, un altfel de atelier foto – prezentare-incursiune prin tehnica şi istoria fotografiei, urmată de o demonstraţie live de ambrotipie, la Sala Librăria din incinta acestui muzeu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.