Academia Română continuă manifestările dedicate lui Dumitru Prunariu

Academia Română marchează astăzi 35 de ani de la primul zbor în spațiul cosmic al unui român. Sesiunea aniversară este dedicată cosmonautului Dumitru Prunariu, membru de onoare al forului științific. La întâlnire participă 11 astronauți și cosmonauți din Bulgaria, Franța, Germania, Marea Britanie, Olanda, Polonia, SUA și Ungaria.

Manifestările au început încă de zilele trecute. Sâmbătă, la Biblioteca Națională, s-a desfășurat Festivalul Astrofest, care a marcat și Ziua Internațională a Astronomiei. Și în Parcul Titan a fost inaugurată Aleea Exploratorilor Spațiului Cosmic, iar pasionații de astronautică au avut ocazia sa îl cunoască pe Dumitru Prunariu, la Pavilionul de Artă București – Art Safari.

În urmã cu 35 de ani, în perioada 14 – 22 mai 1981, cosmonautul Dumitru Prunariu a devenit primul român care a realizat un zbor în spațiul cosmic. Misiunea spațialã s-a desfãșurat la bordul navei cosmice sovietice Soyuz-40 și a cuprins o serie de cercetări științifice. În 2011, Academia Românã l-a ales pe Dumitru Prunariu membru de onoare, drept recunoaștere a performanței sale.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.