Protest la Ministerul Sănătăţii

Pe tot parcursul acestei săptămâni, Federaţia Sanitas a pichetat Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor.

02. Protest SanitasAstăzi, sindicaliştii pichetează Ministerul Sănătăţii, în vederea soluţionarii revendicărilor Sanitas.

Principalele revendicari sunt eliminarea inechităţilor salariale pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, creşterea salariilor angajaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială cu 25% şi în anul 2016, acordarea sporurilor specifice medicilor şi pentru perioada orelor de gardă, acordarea sporurilor la salariul de bază actual pentru întreg personalul din sistemul sanitar şi de asistenţă socială.

De asemenea sindicaliştii cer adoptarea unui nou Regulament de sporuri pentru sistemul sanitar şi de asistenţă socială, respectarea normativelor de personal din sistemul sanitar şi
adoptarea unui normativ specific pentru asistenţa socială, deblocarea şi finanţarea posturilor de specialitate din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, reglementarea funcţionării reţelei din medicina şcolară, reglementarea cadrului legislativ pentru echivalarea studiilor asistenţilor medicali, reglementarea unei forme unice de pregătire pentru asistenţii medicali şi, nu în ultimul rând, alocarea unui procent de 6% din PIB pentru Sănătate.

Revendicările au ca scop atât motivarea financiară a personalului din sistemul public sanitar, cât şi stoparea migrației către locuri de muncă din străinătate mai atractive financiar, precum şi dezvoltarea sistemului medical în beneficiul pacienţilor acestei ţări.

Protestul este programat să se încheie la ora 13:00.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.