Evenimente de neratat astăzi în Bucureşti

CINEMA

Programul de azi al Festivalului Filmului European

La Cinema Elvira Popescu:
– de la ora 18.30’, comedia „Cea mai fericită fată din lume” de Radu Jude;
– de la ora 20.30’, comedia „Schmitke” de cehul Štěpán Altrichter, al cărei personaj titular este trimis la graniţa germano-cehă pentru a repara o veche moară de vânt, iar lucrurile încep să devină foarte stranii.

La Cinemateca Eforie:
– de la ora 18.30’, drama „Un etaj mai jos” realizată de Radu Muntean;
– de la ora 20.30’, drama istorică „Im Labyrinth des Schweigens / Labirintul minciunilor” de Giulio Ricciarelli, în care tânărul procuror Johann Radmann dă peste nişte documente care-l ajută să deschidă procesul împotriva unor membri ai SS, care au lucrat la Auschwitz, descoperind însă că toată Germania a fost implicată în, sau vinovată de cea ce s-a petrecut.

La Centrul Ceh, de la ora 20 rulează scurtmetraje din Suedia.

MUZICĂ

Violonceliştii Răzvan Suma, Mircea Marian şi Octavian Lup susţin un concert dedicat memoriei violoncelistului Alexandru Moroşanu, alături de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Cristian Oroşanu, de la ora 19, la Sala Radio. În program: Sonata pentru violoncel şi orchestră de coarde de J. Ireland, Recviem pentru trei violoncele şi orchestră de D. Popper, Suita Holberg şi Două melodii elegiace, op.34 de Grieg.

Tot de la ora 19, în cele două săli ale Ateneului Român au loc tot atâtea recitaluri:
– la Sala Mare, cel susţinut de violoncelistul Dan Cavassi şi pianistul Viniciu Moroianu, care interpretează: Sonata în re minor de Debussy, Piese-fantezie, op. 73 de Schumann şi Sonata nr. 2, în Fa Major de Brahms;
– la sala mică, pianista Andreea Dumitrescu interpretează lucrări de Chopin şi Debussy.

La Institutul Balassi al Ungariei, în ultima zi a concursului de interpretare pentru tineri muzicieni din România intitulat „Festivalul Muzicii Maghiare”, competiţia începe de la ora 18, participanţi fiind: pianiştii Iulian Ochescu şi Péntek Attila, duo pianistic (patru mâini) Bodos Kinga – Munkácsi Dóra, violonistul Sipos Péter şi violonista Ana-Elisabeta Popescu-Deutsch acompaniată la pian de Crasi Ana Maria Leona.

În cadrul expoziţiei „Geniale Dilletanten” a Institutului Goethe, de la ora 22.30’ are loc în Club Control concertul „PLUSMINUS” susţinut de trioul berlinez Automat.

Italienii de la The Shout aduc pe scena de la Berăria H, cântece celebre ale trupei britanice The Beatles, începând de la ora 22.30’.

CURS

Cursul cultural „Bach, Mozart, Beethoven. O introducere în muzica clasică“ este susţinut de jurnalistul de televiziune Marius Constantinescu, de la ora 18.30’, la Librăria „Syntagma“.

EXPOZIŢIE

La Institutul Italian de Cultură, de la ora 18 are loc vernisajul expoziţiei „Vincenţiu Grigorescu – Strati / Layers”, ce poate fi vizitată până pe 30 mai. Curatori: Joana Grevers şi Irina Ungureanu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.