Cele mai interesante evenimente din București – 10 mai 2016

CINEMA

Programul Festivalului Filmului European de azi:

 • La Cinema Elvira Popescu:
  – de la ora 18:30, drama „Violet”, debutul cineastului Bas Devos ce spune povestea unui adolescent aflat în suferinţă, într-o maniera stilizată vizual şi foarte originală;
  – de la ora 20:30, drama biografică şi istorică „Il giovane favoloso / Leopardi” realizată de Mario Martone ce prezintă povestea scurtei vieţi a marelui poet şi filosof renascentist italian Giacomo Leopardi, interpretat de Elio Germano, plină de genialitate, suferinţă, poezie, iubire şi aventură.
 • La Cinemateca Eforie:
  – de la ora 18:30, drama „Orizont”, adaptare liberă realizată de Marian Crişan după nuvela „Moara cu noroc” de Ioan Slavici;
  – de la ora 20:30, drama „Bulgarska rapsodia / Rapsodia bulgară” de Ivan Nitchev, un film despre Holocaust, dar şi o evocare caldă şi tandră a inocenţei copilăriei şi a primei iubiri.
 • La Spaţiul Public European, de la ora 19:00, comedia dramatică „Lotul 12” în regia lui Kyriakos Tofaridis ce alătură teme dintre cele mai variate: reuniuni de familie, guverne corupte, comploturi, intrigi, realism mistic şi… o scenă de dans.
 • La Institutul Italian de Cultură, tot de la ora 19:00 rulează scurtmetraje inspirate de opere ale literaturii din Grecia.
 • La Institutul Cervantes, de la ora 19:30, vă puteţi amuza la comedia dramatică „Todos estan muertos / Toţi sunt morţi” de Beatriz Sanchis care-şi descrie filmul ca fiind „o poveste despre fantome: iubiri care s-au dus şi membri ai familiei care nu mai sunt”.
 • La Centrul Ceh, de la ora 20:00, puteţi revedea documentarul animat „Crulic – Drumul spre dincolo” de Anca Damian.

MUZICĂ

La Institutul Balassi al Ungariei, în a II-a zi a concursului de interpretare pentru tineri muzicieni din România intitulat „Festivalul Muzicii Maghiare”, competiţia începe de la ora 18:00, participanţi fiind: pianiştii Kaszta Norbert şi Abel Corban, fagotista Raita Cristina, trompetistul Jula Elias Olivian acompaniat la pian de Groza Marius şi solista vocală Rodica Butu acompaniată la pian de Andra Demidov.

În cadrul „Stagiunii de marţi seara”, de la ora 19:00, la sala mică a Ateneului Român, Daniel Dascălu şi Iulian Ochescu susţin un recital de pian la patru mâini având în program: Sonata în Re Major de Beethoven, Fantezia în fa minor de Schubert, Variaţiuni de Brahms pe o temă de Schumann şi Şase piese, op. 11 de Rahmaninov.

11 partituri de patrimoniu sunt interpretate de grupul vocal Canticum Bucharest dirijat de Răzvan Rădos, de la ora 18:00, la Sala Symposium a Bibliotecii Naţionale a României, în cadrul „Stagiunii de colecţie”, eveniment dedicat creaţiei autentice româneşti ajuns la Volumul 4.

Legendara trupă Phoenix susţine concertul „Cei ce ne-au dat nume” la Berăria H., începând cu ora 21:30.

CARTE, LITERATURĂ

În sala Mircea Vulcănescu a Bibliotecii Naţionale a României, de la ora 17:00, începe evenimentul literar cu tema „Muzicalitatea matematică a poeziei” organizat în parteneriat cu Facultăţile de Limbi şi Literaturi Străine şi de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti.

Sala Dalles găzduieşte, de la ora 19:00, lansarea cărţii „Românii în Mileniul de Întuneric” de Marius Fincă, organizată de Asociaţia Geto Dacii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.