Campania Euromelanoma Day

Prevenirea cancerului de piele, diagnosticarea și tratamentul precoce al acestuia sunt în atenția Societății Române de Dermatologie.
Campania Euromelanoma Day din acest an are trei faze: Învață (care sunt riscurile), Verifică (control de specialitate) și Previne (în funcție de tipul de piele, se aplică masurile de prevenție).

Sunt vizate trei segmente de public cheie: publicul larg, comunitatea științifică și factorii de decizie europeni și politici la nivel național.

Pentru public, prin intermediul site-ului vor fi promovate informații despre cancerul de piele, precum prevenirea, detectarea precoce și tratamentul.

Această campanie se deschide anual cu „Ziua de screening Euromelanoma” prin consultații gratuite. Până în prezent, peste 450.000 de persoane au beneficiat de examinări de piele gratuite, la nivel european.

Societatea Română de Dermatologie va derula și în perioada verii 2016 o amplă campanie de informare, în care vor fi angrenaţi medici dermatologi din întreaga ţară, care vor oferi consultații gratuite, cu ocazia celei de-a XI-a ediţie Naţională a EuroMelanoma Day.

Campania este dedicată exclusiv consultaţiilor gratuite, pentru elevii din liceele din oraşele: București-Ilfov, Constanţa, Craiova, Cluj Napoca, Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara, Târgu Mureş și turiștilor aflaţi pe litoralul românesc în staţiunile: Eforie Nord, Neptun și Jupiter și va avea două etape:

– prima etapă se adresează adolescenţilor si se va desfăşura între 10 mai – 13 iunie ;
– a doua etapă se desfăşoară în lunile iulie și august, pe litoralul Mării Negre.

Un studiu european realizat pe un eșantion de peste 13.500 persoane arată că în ciuda faptului ca 91% dintre persoane recunosc că expunerea la soare creează probleme de sănătate, 40% dintre aceștia se protejează de soare doar în timpul vacanțelor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.